Hearthstone

Paklik a Rastakhan után (#1): Odd Dragon Warrior


A sárkányok visszatértek, méghozzá nem gyenge kártyákkal.

Még csak két napja elérhető az új Hearthstone kiegészítő, a Rastakhan’s Rumble, így egyelőre még bőven a kísérletezős szakaszában jár a meta – nincsenek még igazán kiforrott paklik, és egyelőre azt sem lehet egyértelműen megítélni, hogy melyek azok a deckek, amikben hosszú távon is ott lehet a potenciál. Mindenesetre így is érdemes foglalkozni az új koncepciókkal, hiszen nyilvánvalóan ezek azok, amik a legtöbbeket érdekelnek – ilyen például a Warriorhoz megjelent Dragon vonal.

A Dragon Warrior név meglehetősen jól cseng a Hearthstone-veteránok számára, hiszen pár éve az egyik legerősebb pakli volt a metában. Most visszatért – hogy olyan erős lesz-e, mint régen, azt nem tudni, az azonban biztos, hogy több irányba is el lehet vele indulni. A midrange / tempo verzió helyett mi most az Odd Dragon Warrior változatra fogunk egy pillantást vetni, amit többek között Sjow is eredményesen próbálgatott az ismert játékosok közül. Íme az ő listája:

Sjow Odd Dragon Warrior paklija
AAECAQcEogmS+AKe+AKggAMNS6IEm8ICyucCg/sCjvsCnvsCs/wC3oIDgYcDi4cD7IkD6JQDAA==

Nézzük az új lapokat! Az új sárkányos vonal nagy előnye, hogy a Warrior még hatékonyabban tudja tisztán tartani az ellenfél térfelét, mint eddig. A Smolderthorn Lancer például egy lénybe épített Execute, ami hatalmas segítség, hiszen így a Shield Slam mellett egy újabb egycélpontos leszedéssel bővült a repertoár, amit ráadásul elég könnyű “bekapcsolni”. Például a Dragonmaw Scorcherrel, ami egy szuper mini-AoE – az Odd Paladin deckek gyakran fognak rosszat álmodni miatta. Van ráadásul itt még egy új single target removal, a Crowd Roaster, ami inkább a nagyobb fenyegetésekkel tud elbánni. Melléjük érkezett még segítőtársként és extra szinergiaként az Emberscale Drake, mely az armormennyiséget tornássza feljebb, így jó kombó Shield Slammel és Reckless Flurry-vel is, ha egy durvább boardot kellene megtisztítani.

A régi sárkányok közül Sjow csak Yserával és két Nightmare Amalgammal játszott, de ez így is bőségesen elegendő mennyiség, hiszen a 9 Dragon már elég jól biztosítja, hogy működjenek a különféle szinergiák. Az Amalgam ráadásul a Dyn-o-Matic képességét is ügyesen kikerüli.

A maradék helyre már csupa ismerős kártya került be. Amik kimaradtak ezúttal, azok a paklit növelő lapok (Direhorn Hatchling, Elise the Trailblazer, Zola the Gorgon), illetve a Silence effektek (Ironbeak Owl), de természetesen lehet ezekkel is próbálkozni, ha úgy érezzük, hogy a meta megköveteli (előbbiek kontroll, utóbbiak Deathrattle Hunter és Taunt Druid ellen). Az új sárkányos vonal egyébként mindenképpen előnyére vált a decknek, hiszen a kombó paklik ellen (pl. Shudderwock Shaman, Druid deckek) sokkal agresszívabb játékot lehet folytatni, mint eddig, ami mindenképpen növeli az esélyeket, vagyis az Odd Warrior eddigi rossz matchupjai valamelyest javultak.

Sok szerencsét mindenkinek, aki úgy dönt, hogy próbát tesz a deckkel!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva