Hearthstone

Egy apró, de annál zavaróbb vizuális hiba, amit illene javítani


Egy tipikus példa arra, amikor az új lehetőségek új problémákat hoznak elő.

A Hearthstone évről évre új, korábban még majdhogynem elképzelhetetlennek számító lehetőségekkel bővül. És bár ez magát a játékot egyre színesebbé és változatosabbá teszi, idővel felmerülhetnek olyan problémák is, amikre eleinte bizonyára nem is gondoltak a fejlesztők.

Tipikusan ilyen hiba a most következő is, amely a vizuális elemekkel van összefüggésben. Ahogy ugyanis azt az alábbi képen is láthatjátok, ha maximális mennyiségű Secretünk van egyszerre játékban, miközben Armor is van a hősünkön, akkor a páncél mennyisége nem látszódik rendesen, miután az ötödik Secret eltakarja az értéket. Mondani sem kell, ez elég zavaró tud lenni.

Hogy nem merült fel ez eredetileg, amikor tervezték a felhasználói interfészt? A kérdés jogos, ugyanakkor a válasz viszonylag egyértelmű:

amikor elstartolt a Hearthstone, akkor egy ilyen együttállást nagyon körülményesen lehetett csak összehozni.

A kezdetek kezdetén csupán a Warrior, a Druid és a Mage volt képes arra, hogy Armort pakoljon magára, ezek között pedig van két olyan class, amelyeknek nincsenek Secret lapjai. A Mage ráadásul éppen egy Secret segítségével (Ice Barrier) tud Armort generálni, úgyhogy itt sem könnyű előidézni a fentit. Manapság ez már nem akadály, hiszen az egyre különlegesebb effektek miatt most már mindegyik hős tud páncélt szerezni – ha más nem, a Hero lap után, ahogy ez a fenti képen is látható, hiszen az 5 Armor (igen, a kérdőjel alatt ennyi az érték, még ha nem is egyértelmű) Zul’jin kijátszásából származik. Az új Hunter hős önmagában elő tudja idézni a fenti szituációt.

Fontos, hogy a vizuális hiba csak a desktop verzió esetében merül fel, a mobilos változat ugyanis nem rakja ki egymás mellé a Secreteket, csupán egy számmal jelöli, hogy mennyi van belőlük játékban. Ez azonban természetesen még nem menti fel a Blizzardot a probléma megoldása alól – reméljük, hogy mielőbb kitalálnak erre valamit, hiszen igencsak zavaró tud lenni, ráadásul most már jóval könnyebben bele lehet futni, mint eddig.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva