Hearthstone

Paklik a Rastakhan után (#4): Treant Druid


Védjük a fákat - vagy éppen támadjunk velük!

Ha valamelyik class-ra nem mondhatjuk, hogy nincs elég életképes koncepciója, az mindenképpen a Druid jelenleg – igaz, ez nagyban köszönhető a nagyon erős univerzális lapoknak is. Ettől függetlenül a Blizzard az idei évben elkezdett megalapozni egy új, Treantekre építő vonalat, amely a frissen megjelent Rastakhan’s Rumble-ben is kapott egy új lapot.

Lényegében a Token Druid egy alternatív (vagy ha úgy tetszik, továbbfejlesztett) változatáról van szó, amivel Dunkadoodle egy egészen szép menetet produkált nemrég High Legendben – íme az általa használt Treant Druid lista.

Dunkadoodle Treant Druid paklija
AAECAZICAiSZ0wIOQF/9Au0D5gXkCKDNAofOAp7SAtvTAtfvAt/7AuH7ArSJAwA=

Jól látszik, hogy a Token Druid jól megszokott kellékei, a Whispering Woods, a Spreading Plague, a Soul of the Forest és a Savage Roar itt is visszaköszönnek, akárcsak az egy fokkal ritkábban játszott, de korábban már szintén látott Tending Tauren, Cenarius páros. Az igazi lényeg azonban a Treespeaker, ami jóval rugalmasabbá teszi a paklit, hiszen új kombólehetőségeket nyit meg.

A legjobb persze az lenne, ha egy Soul of the Forest után letakarított boardot tudnánk felbuffolni vele, ezt viszont nyilván az ellenfelek sem fogják gyakran hagyni. Szerencsére azonban vannak direkt Treant-generálások is, mint a Landscaping vagy a Force of Nature, melyekkel egy körön belül is kombózni tudjuk. Utóbbi lappal párban például 10 manáért 19/19-nyi boardot generálhatunk, méghozzá négy testre szétosztva, ami igen jónak mondható – hát még akkor, ha esetleg maradt még pár kósza Treant is az asztalunkon, vagy egy-két Arcane Tyrantet is le tudunk szórni melléjük ingyen.

A paklinak tehát jóval masszívabb boardgenerálási lehetőségei vannak, mint a hagyományos Token Druidnak, cserébe viszont kicsit védtelenebb is annál, hiszen nincsen Jasper Spellstone vagy éppen Oaken Summons + Ironwood Golem kombó. Előbbivel persze lehet próbálkozni, de akkor helyet kell neki szorítani, leginkább a Tending Tauren kivételével, és fontos, hogy a kevés armorgenerálás miatt kevésbé lesz hatékony, mint más Druid deckekben.

Hogy hosszú távon is megragadhat a metában a pakli, vagy csak pillanatnyi fellángolás lesz? Ezt jelenleg nagyon nehéz megmondani, ebben a mostani, kísérleti korszakban azonban próbálkozzatok vele bátran, ha tetszik a koncepció, hiszen a deck “magja” korábban már jócskán bizonyított!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva