Fortnite

Újabb shotgun bug terjed – Még jó, hogy most rakták rendbe a kategóriát


Már megint a shotgunok kerültek terítékre.

November végén az Epic Games úgy döntött, megreformálja kicsit a shotgunok működését. Mindez egy igencsak jó döntés volt, már kezdett egy kissé a közösség agyára menni a hasznavehetetlenségük. A kiadó fixálta a minimális sebzését a fegyverkategóriának, valamint állított a lőtávolságokon is, hogy nyomatékosítsák, közelharci fegyverekről beszélünk. Összességében egyébként kiváló munkát végeztek a fejlesztők, a kollektív buffal együtt egyébként még az Epic és Legendary ritkaságú Pump Shotgunt is behozták a játékba.

A legújabb őrület a szerkesztés (edit) utáni gyors shotgun lövéseket érinti. SypherPK bele is futott a szóban forgó problémába egy éles meccs kellős közepén, erről egy rövid elemző videót is készített, amit Twitteren megosztott a közösséggel.

 

A helyzet az, hogy bárminemű szerverlag nélkül, a játék először regisztrálja a lövést, majd a sebzést már nem számolja, s mikor a játékos visszavált újból a shotgunra, egyszerűen csak azt jelzi, hogy a korábbi lövés nem történt meg. Jól látható Sypher videójában, hogy a padlóelem szerkesztése után sebészi pontossággal kapja fejbe ellenfelét egy kék Pump Shotgunnal. A játék érzékeli is a lövést, mutatja a célba talált 9 sörétet, valamint a tárban is eggyel kevesebb lesz a töltény. Majd egy gyors fegyverváltás után, a “kilőtt” töltény visszakerül a tárba, az ellenfél pedig nem szenved el sebzést.

Sajnos erre a hibára egyre többen hívják fel a figyelmet a nagyobb fórumokon, valamilyen oknál fogva a játék nem regisztrálja rendesen a gyors shotgun lövéseket, így a videóban látható gyors akciók során könnyen lehet, hogy hátrányba kerülhetünk, ugyanis az első lövés nem biztos, hogy “megtörténik”.

Az Epic Games még nem szólalt meg az ügyben, így még szinte biztos, hogy el sem kezdték a hiba javítását. Bízzunk abban, hogy SypherPK videója eljut a kiadóhoz és akár hotfix formájában orvosolják a hibát.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva