Fifa

Molnargabo nyerte az 1vs1 FIFA 19 Magyar Kupát


Összefoglaló az év utolsó nagy hazai FIFA-versenyéről.

A múlt heti online selejtezők után most pénteken rendezték az 1vs1 FIFA 19 Magyar Kupa élő döntőjét, ahol a kvalifikációs tornáról továbbjutott 32 játékos, illetve a meghívott kiemelt fifások csaptak össze a 300.000 forintos összdíjazásért. A helyszín a budapesti Ingame volt, így aki érdeklődött, az nem csak online streamen, hanem akár élőben is követhette az eseményeket.

A PS4-es és az Xbox One-os játékosok két külön ágon lettek összeeresztve, egyenes kieséses rendszerben, ahol egyetlen meccs döntött a továbbjutásról, nem volt tehát lehetőség a hibázásra. A két platform legjobbja végül zyks (PS4) és molnargabo (Xbox One) lettek, így ők küzdöttek meg a bajnoki címért a két meccsből álló szuperdöntőben.

Az első mérkőzést PS4-en játszották, Zyks érezhette tehát magát “hazai pályán”, ennek megfelelően pedig hamar meg is szerezte a vezetést. Molnargabo azonban ezután fordítani tudott, 2:1-re módosítva az állást, sőt, ha belövi az óriási ziccerét, akár 3:1 is lehetett volna az eredményjelzőn, ehelyett a hiba megbosszulta magát és ellenfele a következő támadásból egyenlíteni tudott. 2:2-vel fordultak tehát a felek az Xbox One-os meccsre, ahol szintén Zyks volt az, aki vezetést szerzett. Molnargabo azonban itt is visszajött, 1:1 után pedig óvatos játékkal tartotta az eredményt, ami végül elégnek is bizonyult, így több idegenben lőtt góllal a DVSC Esport játékosa nyerte meg az 1vs1 FIFA 19 Magyar Kupát. A bronzmeccsen vadicskaoliver vigasztalódhatott egy magabiztos győzelemmel.

A végeredmény

  1. Molnár Gábor “molnargabo”
  2. Murár Dániel “zyks”
  3. Vadicska Olivér “vadicskaoliver”
A három dobogós, Olivér (balra), Gábor (középen) és Dániel (jobbra)

Ahogyan az a képen is látható, a dobogósok nem mentek haza üres kézzel: molnargabo 150.000 forintot vihetett haza az első helyért, míg a második helyezett 100.000 forinttal, a harmadik pedig 50.000 forinttal lett gazdagabb. Gratulálunk ezúton is, és köszönjük mindenkinek, aki részt vett a Magyar Gaming és Esport Sportszövetség 2018-as FIFA-versenyén!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva