Counter Strike

Szemtanú igazolta Mat1 bűnösségét – Ő maga minden vádat tagad


Új fejlemények érkeztek a mat1 legújabb botránnyal kapcsolatban.

A tegnapi cikkünk elég nagy porfelhőt kavart a hazai közösség életében. Gyakorlatilag annak a pletykának jártunk utána, mi szerint a cheattel lebukott Mat1 csalássorozatot követett el. Elég sok jel mutatott arra, hogy ez bizony valóban a CS:GO berkein belül ismert játékos, de 100%-os biztonsággal nem állíthattuk, emiatt voltak akik nemtetszésüket fejezték ki és támadták az egész feltételezést.

A tegnapi cikkünk óta viszont azóta újabb fejlemények birtokába jutottunk, ezek elég sok kétséget el fognak oszlatni.

Az kiderült az előző cikkből, hogy (minimum) 3 regisztráció kötődik Zilay nevéhez, ezekkel mind pénzt csalt ki az áldozataitól. Feltűnt viszont, hogy egy bizonyos vevő pozitív értékelést adott az egyik portékájára, ami miatt egy fokkal megbízhatóbbnak tűnt a csaló a hardverapró hirdetői tengerében.

Az üzlettel minden rendben ment / Forrás:hardverapro.hu

Mivel ő volt az egyetlen ember, akit nem vert át az alternatív fiókjairól, ezért megkérdeztem, hogy véletlenül nem az alábbi képen található bal szélső úriembertől vette-e át a terméket.

A vásárló felismerte a képről az eladót, aki nem más volt, mint Mat1:

“De igen szerintem Ő az “

Mivel a vásárlás nemrég történt, így szerencsére sikerült a beigazolni az állítást. Emellett a károsultak közül is írtak a tegnapi cikk után a megadott e-mail címre. Az áldozat elárulta, hogy jó ideje nyomoz az átverés ügyében, ő több ízben meggyőződött arról, hogy ezt bizony Zilay “Mat1” László követte el.

“Nagyon aljasan csinálta, egy másik (szintén győri) fiók pozitív értékelését is megszerezte, hogy megbízhatónak látsszon, az állítólagos FoxPostos csomagfeladásról is valójában előforduló csomagstátusz üzeneteket küldött. Plusz fórumozott a fiókkal teljesen normálisan, hogy rendes embernek tűnjön.
Ami csalásokról én tudok, már önmagában több mint 300’000 lopott forintot ölelnek fel. Ebből több mint a fele RacePrivat95 néven történt. Valahogy mindenkit meggyőzött, hogy előleget, vagy az egész összeget utalják előre. Jó látni, hogy cikk is születik az ilyenről. Én is több forrásból megbizonyosodtam, hogy ő mat1. Nagyjából mindenkivel ugyanolyan kaptafára beszélgetett, velem is, mint olvasható. Jódarabig elment a deal, majd valami egyszer csak közbejött, barátnő, munkahely, betegség, ajjaj, hát inkább visszautalom (persze hogy nem), törölt fiók. Ezt már 3 felhasználóval eljátszotta, ezek szerint  Matthielele alatti tevékenységéről csak a cikketekből tudok.”

Azt is elárulta, hogy több, mint 300 ezer forintot lopott a károsultaktól. Fűt-fát, i7 7700K-t ígért, de terméket sosem küldött, csak a pénzt tette zsebre. A tételes listát itt találjátok:

A felsorolásban el van írva jó pár alkalommal Zilay neve, de látható, hogy az átverések összértéke több, mint 300 ezer forintra rúg.

Mat1 a tegnapi cikk óta a mai napon sikerült elérnünk, a Gamer.hu-t becsületsértési perrel fenyegette meg az előző cikk miatt, illetve hozzátette:

“Ha annyira nagy csaló lennek a rendőrség is basztatna és nem otthon üldögélve nézném a Visaton a Harry Pottert.”

Állítása szerint semmit hasonlót nem tett, a vád hamis és nem ő áll az átverések mögött. A Matthilele főprofilját állítása szerint azért tiltották ki prohardverről, mert nem tudott belépni és egy másik regisztrációt hozott létre és a dupla account miatt tiltották ki, a RacePrivat95-höz pedig semmi köze, azt is tagadta hogy eladott volna egy gamer széket az illetőnek. Kérésünkre megadta a bankszámlaszámát is, ami eltért a fentebbiektől.

Mat1 mindent tagad / Forrás: Facebook

“A számlához írt név tök más is lehet, a rendszer egyáltalán nem nézi és bármit oda lehet írni. Ez nem az én számlaszámom. Nekem ehhez semmi közöm”

Kapva az alkalmon egy korábbi pletykára is rákérdeztünk, ami szerint mat1 régebben egy CS:GO kést scammelt be egy fiatal játékostól. Elég sok helyről lehetett ezt hallani.

“Ez sem teljesen igaz. Sokan elfelejtik megemlíteni, hogy a srác bettinggel akart többet keresni és engem kért meg, hogy feltegyem neki. Megmondtam előre, hogy oké, de ha bukta, akkor nincs biztosítás. Elbukta, de sajnos azóta se nőtt fel szegény.”

Az eset tanulsága, hogy előreutalni csak és kizárólag olyannak szabad, aki megbízható, de még ebben az esetben is van rizikó. Amint van új fejlemény az üggyel kapcsolatban, jelentkezünk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva