Counter Strike

“Fogd be a pofád te idióta n****r” – rasszista botrány a Cloud9 új játékosa körül


A próbajátékra leigazolt Infinite még a FACEIT Minor alatt tett rasszista megjegyzéseket akkori csapattársára.

Amikor a Cloud9 bejelentette Infinite ideiglenes igazolását, a kommentek között egyből mindenki az “N” betűs szót kezdte spammelni. A dolog elsőre érthetetlennek tűnhet, hiszen Infninite-nél csak Magisk bőre fehérebb a profik között.

Ahhoz, hogy megértsük a n****rezést, vissza kell mennünk pár hónapot.

9 hónapja, a FACEIT Major amerikai selejtezőjén Infinite még a dignitas játékosa volt. Ezen a LAN-on történt, hogy az egyik meccs felkészülése alatt saját csapattársához vágta hozzá az “N” betűs szót. Infinite-et korábban már bannolták ESEA-ról az ilyen rasszista megjegyzések miatt, de emiatt a húzása miatt a dignitas is kirúgta a csapattól.

Akkori csapattársa, ryx szintén alátámasztotta a történteket azok kedvéért, akik nem értették a n****rező kommenteket:

A botrány furcsa módon csak több hónappal a Minor után bukott ki, akkor nem lett belőle nagy felhajtás. De úgy tűnik, ha valaki egy korábbi Major győztes csapathoz igazol, egyből előveszik a régi hibákat. Ez történik most Infinite körül is, akit egy korábbi botlásáért hurcolnak most meg nyilvánosan, rasszistának bélyegezve.

Természetesen maga Infinite is megszólalt az ügyben, az egészet a meccs hevére fogta és leszögezte, egyáltalán semmi baja a feketékkel. Ettől függetlenül elismerte hibáját és korrekt módon bocsánatot kért bárkitől, akit ezzel megsérthetett.

“Nincsen rá elég szó, hogy megbocsáthatóvá tegyem, amit tettem. A legtöbb amit tehetek, hogy előre nézek és megpróbálok minden nappal jobb ember lenni és fejlődni a játékban, amit imádok. Remélem egyszer mind meg tudtok majd bocsátani, és képes leszek bebizonyítani, hogy jobb ember lettem.

Köszönet mindenkinek, aki ezek ellenére is támogat, a ti segítségetek jelent most nekem mindent.”

A balhé kapcsán természetesen a Cloud9 is megszólalt, a csapat tulajdonosa gyorsan leszögezte, egyelőre semmilyen szerződés nincs Infinite és a Cloud9 között, ez még csak próbajáték.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva