Tech

A saját befektetői perlik az Nvidiát, a vád: átverés


Túl sok jóval nem kecsegtet idáig a 2019-es év az Nvidia számára.

Korábban írtunk az Nvidia részvényárak nagymértékű eséséről, amiből egyértelműen kiderült, hogy az RTX generáció nem volt olyan nagy durranás, mint az Nvidia gondolta. Mindezek mellett a befektetők is rengeteget veszítettek, de hát a tőzsde már csak ilyen – gondolnánk, de jó pár befektető és egy ügyvédi iroda más álláspontot képvisel, ugyanis hadat üzentek a zöld óriásnak.

Nem lesz olcsó mulatság (illusztráció) / Forrás: smithsonianmag.com

A Schall Law ügyvédi iroda beadta a keresetet, amiben átveréssel, illetve manipulációval vádolják a nagyvállalatot. Továbbá várják azok jelentkezését, akik több, mint 100 ezer dollárt buktak az elmúlt hetekben az Nvidia részvényeken. A következőkkel vádolták az Nvidiát:

“A társaság hamis, félrevezető nyilatkozatokat tett közzé a piacon. Az Nvidia azt állította, hogy képesek figyelemmel követni a kriptovaluták árfolyamát és szükség esetén képesek gyors üzleti lépéseket tenni, amennyiben erre szükség van. A vállalat állította, hogy ők a “csatornák menedzselésének a mesterei”. Az Nvidia továbbá azt állította, hogy nem kell semmiféle eséstől tartani, mivel a bányászok között rendkívül népszerűek a GPU-ik, ha pedig esik a kripto árfolyam, akkor a gamerek ugyan úgy elviszik a kártyáikat.  Ezen tények alapján a cég nyilatkozatai hamisak és félrevezetőek voltak az osztályidőszakban. Amikor pedig a piac megtudta az igazat, a befektetők szenvedték el a károkat.”

Rendkívül súlyos vádak, ami tovább gyengítheti az Nvidiát, akik még nem kommentálták az esetet. Az biztos, hogy készíthetik az ügyvédi gárdát, ez egész biztosan nem lesz olcsó per.

Az RTX 2080 Ti / Forrás: PCMag

Az utólag kiderült, hogy az Nvidia nem fogja olyan könnyen eladni a RTX szériát, hiszen egyrészt nem sikerültek olyan túlzottan erősre a kártyák, az árakat pedig ennek ellenére az egekbe nyomták. Az Nvidia viszont arra számított, hogy a drága kártyákat majd eladják a gamereknek, ha a bányászok nem viszik, hát, nem jött be…

Forrás

Ezt olvastad már?

Ez lehet az eddigi legjobb vétel! – Minden kiszivárgott infó az RTX 2060-ról

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva