Hearthstone

7 Rastakhan lap, amik végül sokkal jobbak lettek a vártnál


Avagy kártyák, amik végül rácáfoltak az előzetes kritikákra.

Egy-egy Hearthstone kiegészítő megjelenése előtt mindig jókora találgatás zajlik a közösségen belül annak kapcsán, hogy vajon melyik lapok lesznek a legjobbak. Hogy ezek aztán beválnak-e vagy sem, az már más kérdés – mindig vannak olyan kártyák, amik végül jókora meglepetést okoznak.

Nincs ez másképp a legutóbbi csomag, a Rastakhan’s Rumble esetében sem, amely ugyan nem lett hatalmas siker (kevés lap lett igazán fontos része a metának), de így is akadnak olyan kártyák, amik végül jóval többet mutatnak az előzetesen vártnál. Segítségül hívtuk a Vicious Syndicate megjelenés előtti szavazását, és megnéztük, hogy a mezőny hátsó felében végző lapok közül melyek azok, amik végül használhatónak bizonyultak.

Mosh’ogg Enforcer (110/135, pontszám: 1.79)

A Blizzard azóta sikeresen kinyírta szegény Druidot, amíg azonban nem jött a Wild Growth és a Nourish gyengítése, addig a Mosh’ogg Enforcer sok esetben befért a Taunt Druid paklikba – főleg az új, Da Undatakah-ra építő verziókba.

Hakkar, the Soulflayer (102/135, pontszám: 1.90)

Előzetesen az egyik leggyengébb Legendary-nek tartották a kiegészítőből, mégis gyakrabban láttuk, mint sok másikat. Elsősorban ő is Druid mellé (volt) jó, hiszen a Naturalize-ok segítségével a Togwaggle Druid egy alternatív verzióját lehetett vele megépíteni. De Thijs például a napokban Warriorban is szórakozott vele egy sort.

Banana Buffoon (101/135, pontszám: 1.90)

Az Exodia Mage a Rastakhan után sem lett meta deck, ugyanakkor a megjelenést követően a Banana Bufoonnak hála sokan elővették, hiszen egy olyan minionról van szó, amely nagyban segíti a Quest teljesítését a két banánnal.

Spellzerker (91/135, pontszám: 2.09)

A Mana Wyrm gyengítése után új eszközök után kellett néznie a Tempo Mage decknek, a class egyik szakértője, Apxvoid pedig végül a Spellzerkerben látta meg az egyik legjobb helyettesítőt, amely sok esetben egy Cosmic Anomaly-ként funkcionál – legrosszabb esetben a Hero Powerrel “be tudjuk kapcsolni”.

Baited Arrow (89/135, pontszám: 2.10)

Mindenképpen a legnagyobb meglepetés a listán a 89. helyezéssel, hiszen a Baited Arrow a mostani metában ott van a 25 (!) legtöbbet játszott lap között. A Secret Hunter elképzelhetetlen nélküle, de a többi Hunter-variáns is előszeretettel használja.

Amani War Bear (83/135, pontszám: 2.29)

Egy újabb gyakran látott lap meglepően hátul, hiszen az Amani War Bear alapkellék a manapság sikeresnek és népszerűnek mondható Odd Quest Warrior deckbe. Sőt, a Taunt Druid is előszeretettel használta, amikor még létezett a class, valamint a Hunter háza táján is felbukkan néha.

Treespeaker (82/135, pontszám: 2.29)

Egy újabb Druid lap, amit a nerfek miatt nehéz egyértelműen értékelni. Az azonban biztos, hogy december első felében meglehetősen sokakat mozgatott a profi játékosok közül is a Token Druid újfajta verziója, mely a különféle Treant-kombókra épített – például a Force of Nature + Treespeakerre. A legutóbbi patch óta persze ez is eltűnt, de a benne rejlő potenciált előtte azért még megvillantotta.

A fenti kártyák is remekül bizonyítják, hogy nem mindig érdemes hinni az előzetes jóslatoknak, hiszen a gyakorlat merőben más eredményeket mutathat az egyes lapok erejéről. Éppen ez a Hearthstone egyik szépsége!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva