Fortnite

Igazán szükség lenne egy tesztszerverre – Egy pillanat alatt jobb játék lehetne a Fortnite


Ha máshol működik, itt miért ne menne?

A címben “jobb” alatt, stabilabb, minőségibb játékra gondoltunk, ugyanis jelenleg hemzsegnek a kisebb-nagyobb hibák, valamint egyensúly problémák a játékban. Vegyük csak a hetedik szezonban először felbukkanó repülőgépeket. A játék legújabb járműveit az Epic a megjelenésük óta állítgatja, gyengítgeti. Vagy ott van a legújabb Boom Box tárgy, aminek érkezésének ugyan még mindig nem értjük a miértjét, de már most bejelentették, hogy a v7-10-es ciklus utolsó, harmadik számú frissítésében már állítanak rajta.

 

A probléma az, hogy a legújabb dolgokat mindig házon belül teszteli az Epic, ez pedig mint látszik minden csak nem reprezentatív. A legidegesítőbb bugok nem derülnek ki időben, valamint azt sem tudják felmérni rendesen, hogy egy új tárgynak, vagy fegyvernek milyen hatása lesz a játék aktuális képére. Minden nagyobb játék rendelkezik emiatt egy tesztszerverrel, ahol szabadon állítgathatnak a fókuszban lévő tárgyakon, anélkül, hogy azzal komolyabban roncsolnák a felhasználói élményt. Elvégre nem lesz olyan ember, aki kész terméket várna el egy tesztszerveren történő játékért. Mindezekért cserébe az éles szerveren már tényleg csak olyan játékelemek bukkannának fel, amelyek rendesen tesztelve voltak. Persze azt nem állítjuk, hogy hibátlan a tesztszerver-rendszer, de egyértelműen sokkal kevesebb hibával és egyensúlygonddal lehetne találkozni az éles szervereken.

 

Jelenleg a Fortnite a világ egyik, ha nem a legjátszottabb játéka, nem is értjük, hogy miért nem húzta még meg mindezt az Epic, elvégre a nagy rivális PUBG-nál már pörög a tesztszerver, valamint a többi nagyobb esport cím, mint a League of Legends, a Rainbow Six Siege, valamint az Overwatch is rendelkezik már tesztkörnyezettel. Nincs is annyi gond velük általánosságban, mint a Fortnite-tal.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva