R6

Közösségi programmal a csalás és a toxikus viselkedés ellen: kiváló ötlettel rukkolt elő az egyik youtuber


Get_Flanked ötletét mutatjuk be.

Megszokhatták olvasóink, hogy előszeretettel vesszük elő a különböző youtuberek tartalmait és osztjuk meg veletek, mert rengeteg jó anyag van, amiket szeretnénk eljuttatni hozzátok.

Ma az egyik leggyakoribb “vendég”, Get_Flanked videójának lényegét foglaljuk össze, melyre nagyon reméljük, hogy felfigyel a Ubisoft is!

Amint az a címből kiderül, a toxikus viselkedés és a csalás ellen dob fel egy működőképesnek tűnő javaslatot a youtuber – hozzátéve, hogy ez a probléma természetesen nem R6 speficikus, minden multi játékban előjön.

Szerinte a Ubisoft egymaga kevés arra, hogy effektíven felvegye a harcot az ilyesfajta viselkedés ellen – itt jön képbe a közösség.

Egy közösségi vizsgálati rendszert hozna létre, melynek az lenne a dolga, hogy a játékosok által beküldött screenshotok és klipek közül megszűrje azokat, amik hamisak/nem érnek tiltást vagy egyéb szankciót, és elküldje a jogosnak tűnőket a Ubisoftnak végleges vizsgálatra.

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege wallpaper”
forrás: imgur.com/gallery/izPVu

Fontos lenne, hogy kapjon visszajelzést az anyagot beküldő játékos: ha érezzük, hogy van hatása annak, amit csinálunk, akkor ez ad egyfajta motivációt (szemben a jelenlegi semmivel).

Máshol egyébként már van hasonló rendszer: CS:GO-ban ott az Overwatch, ami egy játékbeli replay rendszer, amit az illetékes közösségi “bírák” használnak arra, hogy megállapítsák, ha nem megfelelő viselkedésre volt példa valaki által – annyi a különbség, hogy a szóban forgó közösségi tagok átmeneti bannokat eszközölhetnek önmaguktól.

Mivel itt nincs replay rendszer, ezért a szankcionálás lehetőségét nem kéne senki más kezében adni, mint a Ubisoft, de már az előzetes vizsgálat is rengeteget segíthetnek a kiadónak.

forrás: imgur.com/gallery/izPVu

Ilyen mélyen nem ment bele, de két dolog fontos lenne még a rendszerrel kapcsolatban:

  1. Valamiféle jutalom (R6 kredit leginkább) járjon azoknak, akik végzik a munkájukat
  2. A tagokat magas szintű (diamond) játékosokból lenne érdemes kiválogatni, mert náluk van a legnagyobb esély, hogy komolyan veszik és értik is a dolgukat

Tetszetős ötlet (aminek már a létezése is elrettentene sokakat), reméljük a kiadó is megnézte ezt a videót – Get_Flanked és a Ubisoft amúgy is szokta tartani a kapcsolatot néha, szóval nem reménytelen ennek megvalósulása.

Borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva