Gaming

Xbox Maverick: Minden a lemezmeghajtó nélküli Xbox One-ról!


A Microsoft még a létezését sem erősítette meg, ennek ellenére lassan megjelenik a "legújabb" Xbox!

A digitális tartalomfogyasztás egyre nagyobb méreteket ölt. A játék piacon is egyre többször fordul elő, hogy akár egy AAA cím is “csak” digitális formában jelenik meg. Ez a kiadók költségeit is csökkenti, és feltételezhetően a vásárlást is kényelmesebbé teszi, legalább is annak, aki jó internet kapcsolattal rendelkezik otthon.

Régóta tudjuk, hogy a Microsoft bőven szeretné ebből az új irányból kivenni a részét, így várható volt, hogy lassan érkezik egy kifejezetten digitális tartalmakra fókuszáló hardver, ez lehet az…

Xbox One Maverick

Valószínűleg a végleges terméknek nem ez lesz a neve, most ezen a kódnéven ismerjük.

Az egyik legnagyobb újraformálás lesz ez az Xbox történetében, hiszen valószínűleg az S gép fog újra megjelenni, jelentősen olcsóbban, lemezmeghajtó nélkül! Valószínűleg nem fogja kiütni egyik, napjainkban kapható Xbox-ot sem a piacról, inkább egy olcsó alternatívát kínál majd azoknak, akik szeretnének csatlakozni a Microsoft platformjának családjához.

A lemez nélküli Xbox One ellenére a Microsoft nem valószínű, hogy leszámol teljesen a fizikai adattárolókkal, a 2020 környékére várható next-gen gépekben is több mint valószínű, hogy helyet kap egy lemezmeghajtó.

Az új gép mellé a Microsoft a pletykák szerint 2 új akcióval is készül, melyek igencsak felrázhatják a konzolok körüli állóvizet.

Az első ilyen a “disc-to-digital” akció, aminek keretein belül a már meglévő lemezeinket cserélhetjük be digitális licencekre, arra kijelölt eladóknál. Persze arról még nincs információnk, hogy ez melyik országokban fog működni, reméljük ránk is gondol az MS.

A második a “digital attach“, melynek a lényege, hogy segítse az új játékosokat eligazolni a MS digitális világában. Itt a GOLD előfizetésre és a Game Pass-re kell elsősorban gondolni.

Továbbá az is már többször szóba került, hogy egy ilyen gép mellé “kötelezővé” tenné az Xbox Live Gold előfizetést, anélkül nem lehetne bejelentkezni a profilunkba.

Xbox Maverick megjelenési dátum és árazás

A Microsoft hivatalos megerősítése nélkül elég szegényes információink vannak az új géppel kapcsolatban. A jelenlegi pletykák 2019 tavaszi megjelenést jósolnak, ezt az infót azonban érdemes óvatosan kezelni.

Az árral kapcsolatban is teljesen eltérnek a hírek. A legtöbben 200 dollár körülire tippelik, a játékosok viszont inkább 100-120 dollárt fizetnének érte, ez már szerintünk is egy kicsit túl olcsó lenne.

Nektek mi a véleményetek az új gépről és szolgáltatásokról? Írjátok meg nekünk kommentben, mit gondoltok!

Ezt olvastad már?

Bővül a billentyűzet és egér támogatott játékok listája Xbox-on!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva