League of Legends

Mégis mi értelme az előszezonnak, ha a Riot Games mindent az éles szezonban tesztel?


Igazán furcsán menedzseli jelenleg a játékot a Riot Games.

A 2019-es év előszezonja ahogy az lenni szokott, igazán hosszúra sikeredett. Technikailag november óta tart, s végre a héten lezárul és el is kezdhetjük az idei menetelésünket. Az ember meg azt hinné, hogy ez alatt az időszak alatt a Riot a feje tetejére állított mindent, végig pörgették az összes lehetséges újítást, leszűrték a tapasztalatokat és most végre egy kiforrott, stabil játékkal mehetünk neki az új szezonnak.

 

Az igazság viszont ennél sokkal elszomorítóbb, semmi ilyesmi nem történt, az előszezonba illő újításokat pedig az eheti, 9.2-es frissítés fogja elhozni, remélhetőleg elfogadható formában. Jön ugyanis a pozíciókra bontott ranked rendszer, persze csak Amerikába és Koreába, ugyanis valamilyen oknál fogva ezt az egészet nem akarták globálisan letesztelni az erre szánt időszakban, így két, erősen kompetitív régiót dobnak be a mély vízbe és vizsgálják a rendszer sikerességét gyakorlatilag az éles időszakban. Olyannyira nem tudja, hogy mit várjon a közösségtől a Riot, hogy még arra is van esély, hogy valahol a szezon első harmadában visszakozik a kiadó és eltöröl minden változtatást és amíg újra nem gondolják a dolgokat, visszarendezik a két szervert a régi rendszerbe. Már a Clash startja is rendesen el tudta venni néhány játékos kedvét a League of Legends-től, jobb ha nem gondolunk bele abba, hogy mit művelne egy ranked hard reset több hét éles játék után.

Arról nem is beszélve hogy az elmúlt hónapok legmasszívabb egyensúly változtatásai rendre a 9.2-es frissítésben fognak érkezni. Vagy másfélszer annyi hős fog változni az éles szezon startjakor, mint az előszezonban, arról nem is beszélve, hogy mindezt egy teljesen új hős, Sylas érkezése is fűszerezni fogja.

Sajnos egyre nyilvánvalóbb, hogy az előszezont a Riot Games pusztán ürügynek használja, hogy a dolgozók elmehessenek pihenni az ünnepek alatt. Ezzel pedig egészen addig semmi probléma nem lenne, ha közben nem vezetnék meg a közösséget azzal, hogy igazából a szóban forgó időszak egy globális tesztidő, ami a következő szezon alapjainak lefektetéséhez kell.

 

Az előszezon 2019-re elveszítette a nívóját, s ami igazán nagy probléma, hogy ezzel a játékosközösség húzta a rövidebbet. Lehet megint újratanulni a játékot, ráadásul akkor, amikor már tényleg minden meccs számít.

Nem baj Riot Games, legalább a klienssel minden rendben van!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva