Counter Strike

“Kevés szülő érti ezt az egészet” – Mi is az esport valójában?


Attól, hogy valaki játszik, nem feltétlenül lesz sorozatgyilkos, pedig sokakban ez a teória él.

A Vodafone egy egészen elképesztő kampányba vágta a fejszéjét, ami akár egy saját dokumentumfilmnek is elmenne. Az “Egy lapon a gyerekkel” sorozatukban a fiatalok és az idősek közötti kommunikáció nehézségeit, nagy kérdéseit vették alapul, amelynek a 3. epizódja direkt az online játékvilággal és az esporttal foglalkozik. Manapság egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy a fiatalok esport karriert szeretnének építeni, de a szülők nem igazán értik, hogy ez mit is jelent. Olyan tévhiteket próbálnak lerombolni, mint a “gamerek elhízottak, antiszociálisak”, mégis nekem legjobban a kocsmás hasonlat tetszett.

“Miért jobb az a barátság, ahol két felnőtt férfi minden nap elmegy sörözni. Az miért jobb, mint hogy ők chaten beszélgetnek mondjuk játék közben?”

A szülők fejében valóban rengeteg tévhit van a mai “modern számítógépes világ” tekintetében és gyakran csak a rossz dolgokat látják meg, pedig rengeteg pozitívumot hozott magával.

A videóban feltűnik KODIAK, a Honvéd csapata, az MNEBés a PlayIT is, illetve több tucat szakértő nyilatkozott a témával kapcsolatban. A teljes sorozatot itt találjátok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva