Hearthstone

Kína állhat az érthetetlen Jaina “nerf” hátterében


Egy reális magyarázat arra, hogy miért lehetett szükség a változtatásra.

A kedd éjszaka érkezett Hearthstone patch egy nem kifejezetten feltűnő, ám annál furább változtatást is tartogatott, teljesen váratlanul megváltoztatták ugyanis az alap Mage hős, Jaina Proudmoore portréját. Az új illusztráción a karakterre rákerült egy top, így most már jóval kevésbé “látványos” Jaina dekoltázsa, mint korábban.

A Blizzard semmiféle magyarázatot nem mellékelt a változtatáshoz, úgyhogy azóta is megy a találgatás a játékosok részéről, hogy miért volt vajon erre szükség – pláne öt évet követően. Nemrégiben azonban felbukkant egy elmélet, ami talán magyarázatot adhat arra, hogy mi áll az eset hátterében.

A kulcs Kína lehet, ahol néhány hónappal ezelőtt a helyi etikai bizottság igen komoly intézkedéseket eszközölt a legnépszerűbb játékok ellen: többek között a PUBG és a Fortnite betiltása is ott volt a javaslatok között, de a Blizzard játékai (a Diablo, az Overwatch és a World of Warcraft) is szerepeltek a listán, mint “veszélyeztetett” címek, amiken mindenképpen változtatni kell. Hogy miért? A válasz egyszerű:

Kínában sokkal szigorúbb előírások vonatkoznak a játékokra, legyen szó erőszakról, alkoholról, szerencsejátékról, drogokról vagy éppen a szexuális jellegű tartalomról.

Néhány hónappal ezelőtt a Rainbow 6-közösség is alaposan felháborodott a játékot ért változtatások miatt, amikre éppen Kína miatt volt szükség – igaz, ott a visszajelzések hatására a Ubisoft végül meg is hátrált.

Az új Jaina art

Felmerül a kérdés: ha tényleg Kína miatt kellett változtatni Jaina Proudmoore illusztrációján, akkor vajon miért nem csak a NetEase által üzemeltetett kínai klienst érintette ez a módosítás? Nos, könnyen lehet, hogy a Blizzard azt szerette volna, ha az ilyen alapelemeket tekintve (mint a kilenc hős) konzisztens marad a játék, régiótól függetlenül. Ám amíg nem érkezik hivatalos magyarázat a kiadó részéről, addig marad a találgatás – mindenesetre eddig ez tűnik a leglogikusabb magyarázatnak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva