League of Legends

Rekkles: “Caps látta előre a Fnatic bukását, sajnálom, hogy nem hallgattam rá időben”


A Fnatic kapitánya a "gyógyulás" útján, nem neheztel már barátjára, a teljesítményével szeretné mindezt igazolni.

Az LEC előszezonja óta a Fnatic és a G2 körül forog az európai esport közösség majd’ minden napja. Eleinte azért, mert nem tudta senki sem elképzelni, hogy a világbajnoki döntőt megjárt csapatot miért hagyja ott egyik pillanatról a másikra a legjobb játékosa, s miért köt ki éppen a legnagyobb riválisnál. Nos, most hogy már lepörgött az európai bajnokságból három játékhét, kezd körvonalazódni minden.

Aki követi a Fnatic kapitányának, Rekkles-nek a streamjeit, az mostanában nagyon sok mindent megtudhatott a csapatról, a morálról, valamint az előszezonról is. Martin Larsson az egyik, ha nem a legprofibb játékos Európában, ezt el kell tudni ismerni akkor is, ha egyébként nem kedveljük a játékát. Sokan támadják az érzelmessége miatt, ám azt nem lehet tőle elvenni, hogy kiváló PR-ral rendelkezik. Jelenleg csapatával 1-5-ös aránnyal a bajnokság utolsó harmadának alján tanyáznak, s ez a helyzet több ízben felnyitotta a svéd játékos szemét.

A közvetítései során újra érződik, hogy a földön jár és igyekszik a lehető legtöbbet, a legjobb minőségben készülni, hogy ebből a “mocsárból” kirángathassa csapatát. Az ilyen időszakok pedig akarva akaratlan gondolkodásra késztetik az embert, ez történt Rekkles-szel is, aki legutóbbi streamje során elmondta, ha jobban belegondol, Caps látta előre a történteket, jelezte is a csapatnak, de senki nem figyelt rá.

Caps tisztán látta a Fnatic gyengeségeit, de amikor jelezte őket a csapattársainak és a vezetőségnek, senki sem vette igazán komolyan. A világbajnoki döntő előtt adott egyik interjújában külön kiemelte, “nem érzi a Fnatic-ot jelenleg erősnek, fejlődniük kell a jövőben”. A midesnek igaza lett, az IG bedarálta őket a döntőben, a srácok nyakába pedig hirtelen beleszakadt a valóság. Caps viszont győzni akart és tudta, hogy a hibákat nem fogják időben javítani, hát még egy ilyen sokk után, így az előszezonban csapatot váltott. A G2 Esports mezében folytatta, akikkel eddig tökéletes a mérlegük és vezetik az LEC-t.

Rekkles nincs jó helyzetben, elmondása szerint az egyik legjobb barátját veszítette el, s ugyan az elején haragudott a döntése miatt, már nem neheztel rá, mert tudja, ő maga is figyelhetett volna jobban Caps-re, s akkor talán nem hagyja el a csapatot.

A svéd kapitánynak most pedig nagyobb teher nyomja a vállát, mint valaha. Soha nem kezdett még ilyen gyengén a Fnatic a története során, ez pedig biztosan a csapatmorál nem megfelelő minőségének eredménye. Szükség lenne a vezetőség segítségére, ám úgy tűnik, hogy a kaotikus előszezon és a rossz start őket is mélyen érintette, a Fnatic ugyanis jelenleg nem a játékosok szintjén, hanem a vezetőség szintjén a legrosszabb.

Youngbuck, Caps és Dylan Falco – trasgo.net

Youngbuck, a játékosok elmondásai szerint a tavalyi évben a csapat szíve és lelke volt, jelenleg viszont a vezetőedzői pozícióban siralmas munkát végez. Biztosan nagyon hasznos eleme a Fnatic-nak, ám lehetséges, hogy hagyni kéne, hogy újból a színfalak mögött segítse a csapatot, mert a draftjai siralmasak jelenleg.

A lelkileg egyébként is gyenge keretet folyamatosan vesztes matchup-okba pakolni gyakorlatilag öngyilkosság, a Misfits elleni találkozón ez végérvényesen be is bizonyosodott. A negyedik játékhét a mai nappal folytatódik, jó lenne látni egy komfortos draftot, amikor sokkal inkább a játékosok preferenciáit helyezik előtérbe és nem csapatkompozíciókban gondolkodnak. Szükség van arra, hogy a játékosok visszanyerjék önbizalmukat, mert jelenleg csak az újonc Nemesis, s néha-néha Rekkles játszanak azon a szinten, amit a Fnatic-tól elvárna a közösség.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva