Fortnite

Fejleszthető struktúraelemekkel mentené meg a közösség az építést a Fortnite-ban


Jelenleg vagy nagyon ért hozzá az ember, vagy nagyon nem. Metát frissítene a közösség, hogy újszerűnek hasson a játékmenet.

A Fortnite: Battle Royale alapvetően az építésről és az építésből szerzett helyzeti előnyről szól. A helyzet viszont az, hogy ezt egyre inkább megnehezíti a kiadó, ugyanis sorra érkeznek olyan újítások a játékba, amik nemes egyszerűséggel át tudják hidalni ezt a játékmechanikát. Ilyen volt a Boom Box, ilyenek a Dinamitok, valamint a Bottle Rockets sem éppen az építőpárbajokat segíti.

Erre a problémára kerestek megoldást páran a közösségen belül, s megszületett a struktúraelemek fejlesztésének ötlete, ami ha jobban belegondolunk, nem is hangzik hatalmas őrületnek. A játék jelenlegi végjátéka meglehetősen gyors, csak úgy repkednek az építmények jobbra-balra, sokszor azok az emberek sem tudják, hogy mi történik, akik benne vannak. Az építményeink megerősítésének lehetősége viszont ezt a metát egy kicsit belassíthatná, így akár többen felzárkózhatnának az “építőgépekhez”.

Reddit

Arról nem is beszélve, hogy ezzel szituációs tárgyakká válnának a fent említett épületpusztítók, ugyanis lennének olyan struktúrák, amelyet nem tudnának csak úgy a földdel egyenlővé tenni. Így sem lenne haszontalan magunknál tartani egyet-kettőt a robbanószerekből, elvégre jobban vinnék a fent bemutatott elemeket, mint a lövések, viszont több esélye lenne a bunkerbe bújt játékosoknak az ellentámadásra. Jelenleg ugyanis, ha valaki lerohan egy építményt robbanószerekkel, akkor bizony az egyetlen lehetőség, hogy daráljuk a falakat egészen addig, amíg egy pillanat levegővételnyi időt nem kapunk ellenfelünktől arra, hogy önálló akcióba kezdhessünk. A fent említett építményerősítő lehetőség éppen ezt a problémát hidalná át, mindenkinek meglenne a lehetősége arra, hogy eldöntse, agresszívan, vagy defenzíven játssza a játékot.

Az alap koncepció szerint három szintre lehetne bontani a három alapanyag struktúráit, lenne egy egyes szintű, ami 10 alapanyagba kerül, egy kettes szintű, ami 20-ba, valamint egy hármas, ami értelemszerűen 30-ba, így még csak azt se mondhatnánk, hogy túlságosan erős a mechanika, elvégre komoly nyersanyagbefektetés lenne stabilizálni az építményünket. Minden esetben az egyes szintű elemet építhetnénk meg, a fejlesztésükre pedig a szerkesztő felületen lenne lehetőség.

Egy biztos, sokkal nagyobb szüksége van a megújulásra a Fortnite-nak most, mint valaha, így remélhetőleg meghúzza a váratlant az Epic Games és a nyolcadik szezonra hoznak valami olyan mechanikai újítást, ami rendesen felfrissíti a játékmenetet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva