Hearthstone

Van élet a kombókon túl is: Hand Druiddal lett High Legend Abar


Szokatlan paklit vett elő az amerikai játékos.

Mióta a Blizzard decemberben gyengítette a Nourish, Wild Growth párost, azóta meglehetősen nehéz szituációban van a Druid a Hearthstone-ban. És bár a kezdeti, reménytelennek tűnő helyzet azóta némileg javult, Malfurion továbbra is a mezőny utolsó harmadában kullog mind a használati, mind a győzelmi arányt tekintve. A különféle kombó / OTK deckeken kívül (Mecha’Thun, Hakkar, Malygos, Togwaggle) ráadásul minden más totálisan kikopott a metából a Druid háza táján.

Ez utóbbira próbált most rácáfolni az amerikai játékos, Abar, aki egészen váratlanul előrántott egy Hand Druid paklit, amely lényegében a korábbi Token Druid továbbgondolt verziója, szűk 20 meccsel később pedig már Top 300 Legendben találta magát. Mutatjuk az általa használt listát.

Abar Hand Druid paklija
AAECAZICBP0CmdMCm+gCwI8DDUDTAf4B5gXhB4bBAojBAqDNAofOAp7SAtfvAr/yAsHzAgA=

Ahogy azt a név is sugallja, a deck a minél nagyobb kézméretet igyekszik a javára fordítani, hiszen az olyan lapok, mint a Mountain Giant vagy a Wispering Woods így használhatóak a legnagyobb hatásfokkal. Ez egyben a pakli két fő win conditionjét is felvillantja, hiszen a board elárasztásával, majd annak felbuffolásával (Savage Roar, Branching Paths), illetve egy-egy durvább fenyegetéssel is tud nyerni, ami mindenképpen megnehezíti a védekezést a deckkel szemben.

A kezünk feltöltéséért elsősorban a Witchwood Apple felel, ami után ha nem mi kezdtünk, akár már a harmadik körben jöhet is az első Mountain Giant. Ráadásul mivel elég könnyű elárasztani a boardot a paklival, ezért a Sea Giant is befért, így nem kizárt, hogy akár 2-3 óriással is szembe kell néznie az ellenfélnek az ötödik-hatodik körre. Rég nem látott vendég a Living Mana, amely korábban inkább az aggro paklikban kapott helyet, itt azonban újabb tokentermelésként van jelen. Ha pedig a stabilabb board összehozása a cél, akkor leginkább a Wispering Woods / Spreading Plague + Soul of the Forest kombóra lehet építeni, ami elég jól elő tud készíteni egy következő körös kivégzést a Savage Roar / Branching Paths párossal.

Érdekes adalék még a deckben a Twig of the World Tree és a Mojomaster Zihi párosa, melyek a szokványos felhasználási mód (előbbi manatermelés, utóbbi kombó és kontroll ellen nagyon zavaró late game play) mellett ketten együtt egészen aljasak tudnak lenni, hiszen nincs jobb annál, mint amikor 5 manára rakod az ellenfelet, majd te felmész rögtön 10 manára.

Ha tehát minden áron Druiddal szeretnél játszani, de már eleged van az unalomig ismert kombó deckekből, akkor tehetsz egy próbát a fenti verzióval, amiben ugyan szintén megvan az OTK-potenciál, de alapvetően azért egy más jellegű pakli.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva