Gaming

A kriptopiac újra éledezik – A bányászok ismét visszatérhetnek


A videókártyák egyelőre még nincsenek veszélyben.

Aki egy éve ilyenkor akart videókáryát vásárolni, az egészen biztosan elmorzsolt pár szitokszót az orra alatt, amikor ránézett az árakra. A bányászok ugyanis úgy vették a videókártyákat, mintha nem lenne holnap, a kriptopiac virágzott és boldog-boldogtalan bányászott a gépén. Azóta az a bizonyos lufi kidurrant és a 11 ezer dolláros Bitcoin árfolyama 3200 dollár alatt is volt.A Bitcoin zuhanását természetesen a többi kriptovaluta is követte, ez idáig pedig nem volt túl sok jó hír a piacon. Most viszont a Litecoin értéke rakétasebességgel lőtt ki, méghozzá 40%-ot erősödött mindössze 3 nap alatt.

A korábbi 32 dolláros árfolyamról 42 dollárra nőtt a Litecoin értéke. A kriptonvaluták többségét egyébként folyamatosan fejlesztik a mai napig, a Litecoin pedig külön kiemelt figyelmet kapott az utóbbi időben.

Bizakodásra adhat okot, hogy 2020 májusában a Bitcoin algoritmusa egy nagyobb változáson fog átmenni, várhatóan ez tovább fogja nehezíteni a bányászatot, emiatt az árak ismét felszökhetnek. A jó hír, hogy jelen esetben a videókártyák helyett inkább az ASIC, azaz az Alkalmazásspecifikus integrált áramköröket részesítik előnyben a bányászatok során, ezekkel ugyanis sokkal hatékonyabb a bányászat. A videókártyapiacot tehát egy ideig még nem fogják befolyásolni a bányászok.

Ezt olvastad már?

Képeken a GTX 1660 Ti doboza – Napokon belül megérkezhet a boltokba

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva