Apex Legends

Így lehet profi az aimod az Apex Legends-ben!


Egyáltalán nem véletlenszerű a recoil az Apex Legends-ben, ez által pedig bármelyik fegyver mesterévé válhatunk!

Azt már tudjuk, hogy az Apex Legends-ben kiszámíthatóak a fegyverek recoiljai, így elegendő gyakorlással bármelyik fegyver nagymesterévé válhatunk.

Ez a mechanika már jól ismert azok számára, akik korábban játszottak bármelyik Counter Strike epizóddal. Ezekben a játékokban a recoil mindig ugyan az a fegyvereknél, így ez a random faktor nem nehezíti a játékot. Persze ez nem túl “realisztikus”, de ezek a játékok amúgy sem erről szólnak.

A véletlenszerűségnek a csökkentésével a fejlesztők elérték, hogy a játékosok megfelelő gyakorlással bármelyik fegyvert magabiztosan vehetik majd a kezükbe, amennyiben eleget játszottak, vagy éppen gyakoroltak vele.

Recoil / Spray pattern az Apex Legends-ben

A nehéz része a dolognak, hogy megfelelő időt öljünk 1-1 fegyver megtanulásába. Szerencsére vannak olyan játékosok, akik már most elkészítették a táblázatot az összes fegyver mintájával, ez már egy nagyon jó kiinduló pont.

Itt van például a Flatline: Először elindul felfelé, majd balra veszi az irányt, visszaránt jobbra, aztán megint lassan balra húz.

Természetesen, hogy minél egyenesebben tartsd, meg kell tanulnod a lehető legpontosabban lekövetni ennek az ellentettjét.

forrás: IGN

Hogyan gyakorold a visszarúgást az Apex Legends-ben?

A Flatline-é az egyik legkomplexebb recoil az egész játékban, ennél majdnem csak könnyebbekkel találkozhatsz. Persze arra is nagy figyelmet kell fektetni, hogy túlságosan se akarjunk ellentartani, ekkora egy furcsa helyzet állhat elő, mely által egy új mintát alakítunk ki.

Természetesen több módja van a gyakorlásnak. A türelmetlenebb playereknek marad a meccsek közbeni gyakorlás, ahol a talált fegyvert, tapasztalat útján tanulhatják meg és sajátíthatják el a kezelését. A ráérősebbeknek erősen ajánlott a gyakorló mód, ahol egészen biztosan nem fognak más játékosok zaklatni és még a fegyverek között is válogathatunk. Itt természetesen különböző távolságokban vannak táblák, gyakorolhatjuk a gránátokat és tulajdonképpen a játék minden egyéb aspektusát kiismerhetjük.

Ne számítsunk azonnali fejlődésre!

Ahogyan az más játékokban is igaz, itt sem lehet 10 perc alatt gyenge játékosból hőssé válni. Cserébe garantált, hogy ha érzékünk nincs is a fps műfajhoz, ezzel már lépéselőnybe kerülhetünk más, esetleg fps témában tapasztalt, de Apex-ben nem túl gyakorlott játékosokkal szemben is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva