Hearthstone

Mi maradhat meta, mit temethetünk el nyugodtan? Tier 1 deckek sorsa a rotáció után – 1. rész


Terítéken a Paladin-Mage-Priest hármas.

Valószínűleg néhány héten belül bejelentik a legújabb HS kiegészítőt – legalábbis a múltbéli tendenciákra alapozva erre számítunk:

Mikor jelentik be az új kiegészítőt és a Hall of Fame változásokat?

Az új kieg pedig egyben a rotációt is jelenti: a történelem talán legnagyobb power creepje búcsúzik az Ungoro-Frozen Throne-Kobolds hármas kirotálásával.

Ennek kapcsán ma megnézzük, hogy az aktuális meta deckek közül melyek azok, amiknek még van jövője, melyeket lehet lehúzni a WC-n a rota után – nyilván ez jelentősen változhat az esetben, ha a Blizzard támogatja a koncepciót. Vágjunk bele!

Az első rögtön a legutóbbi meta jelentés alapján a legmagasabb győzelmi rátával rendelkező pakli, az Odd Paladin. Nem kevesebb, mint 18 lapot veszít a rotáció után, azonban nagy részük a pótolható kategóriába esik. A szerző szerint a Fungelmancer-Vinecleaver-Corridor Creeper trió lesz a legnagyobb érvágás, azonban a Stonehill Defender (és a belőle potenciálisan felfedezhető Tarim) is legalább ennyire súlyos veszteségnek tűnik.

Akkor mégis mi miatt élhet túl?

Két szó: hero power. A páros-páratlan deckek ereje a konzisztenciában rejlik, melyet a hős képesség folyamatos használata, és ezáltal a mana kihasználása ad, így nem lennénk meglepve, ha sikerülne a fenti slotokra találni erős páratlan lapokat – nyilván ehhez kelleni fog az új kiegészítő is.

Ítélet: marad.

Vadonatúj pakli, mely pár hete üstökösként tört be a metába, villámgyorsan beverekedve magát a tier 1-es paklik közé. Jelentősebb kevesebb lapot veszít az előzőnél (12 darabot), mégis ez a pakli végét jelentheti, vagy ahogy fentebb is írják, az átalakulását. A kombó része amióta létezik a játék mindig jelen van (hol jobban, hol kevésbé), azonban a nagy testek újraélesztésének búcsút kell mondani – arról nem is beszélve, hogy a deck legnagyobb swingjét (Master Oakheart) szintén már csak Wildban pörgethetjük.

Ítélet: erősen átalakul. 

A Rastakhan Rumble kieggel lett teljes a tavalyi év elején már előkészített páratlan Mage, melynek a 2 új legendary úgy kellett, mint egy falat kenyér az éhező embernek. Csupán 7 laptól kell elbúcsúzni, melyek közül az egyetlen tényleg komoly hiányt az explosive runes fogja okozni: kétségtelen, hogy az egyik legerősebb Mage secretről van szó, így értelemszerűen kell utánpótlás, de ez az egyetlen befoltozandó slot, az összes többire szinte bármi jó lehet.

Ítélet: marad. 

Sorozatunk következő részében újabb 3 paklival foglalkozunk, maradjatok velünk akkor is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva