Fortnite

Apex Legends vagy Fortnite: Battle Royale? Ninja megválaszolta a nagy kérdést


Meglepő véleménnyel vannak a nagyobb streamerek a Fortnite és az Apex "csatájáról".

Kétségtelen, Ninja a valaha volt egyik legjobb Battle Royale játékos. A H1Z1 megjelenése óta szerelmese a kategóriának, s minden nagyobb címmel nyert már versenyt is. Ezért véleménye meglehetősen relevánsnak minősíthető, ha arról van szó, melyik jelenleg a legjobb Battle Royale játék a piacon.

Az Apex Legends megjelenése óta a BR közösség kettévált és kialakult az Apex és Fortnite fanok csoportja. (Szegény PUBG-t már nem nagyon tartják versenyképesnek.) Ez egy igencsak bizarr helyzet, ugyanis alapvetően a két játékot nem lehet csak annyiban összevetni, hogy mindkettő Free to Play Battle Royale cím. Ám valahogy az emberek szeretik a felszínes összehasonlításokat, így azóta szinte az összes nagyobb streamertől azt kérdezik, lehet-e az Apex valaha nagyobb, mint a Fortnite, vagy hogy véleményük szerint jobb-e a Respawn lövöldéje, mint az Epic Games-é.

Ninja, amikor megnyerte a Twitch Rivals széria első Apex versenyét – Twitch

Ninja jelenleg a legbefolyásosabb gamer a piacon, így egyértelmű volt, hogy idővel neki is választ kell adnia az “Apex vagy Fortnite?” kérdésre. A legutóbbi streamjében végre sor került erre, ám a nézőközönsége legnagyobb meglepetésére egy igazán váratlan választ adott:

“Az nem kérdés, hogy Apex VAGY Fortnite, erre ugyanis számomra csak egy helyes válasz van, Apex ÉS Fortnite. Tudom, őrültségnek hangzik, de egyszerre két játékot is kedvelek. De ha feltétlenül véleményeznem kell a helyzetet, akkor azt mondanám, hogy szerintem a Fortnite összességében egy jobb játék.”

A streamer külön kiemelte, hogy a Fortnite egyik legnagyobb erőssége, hogy Cross-Platform, vagyis teljesen mindegy, hogy gépen, konzolon, vagy mobilon játszunk vele, gyakorlatilag bármikor harcba szállhatunk barátainkkal, ez pedig egy fantasztikus lehetőség.

Az utóbbi néhány napban alig láthattuk Ninját Fortnite-ozni, holott a követőinek leginkább erre fáj a foga, ám mindenkit megnyugtatott, ez csak azért van, mert az Apex jelenleg egy sokkal frissebb játék, viszont ettől még nem fog hátat fordítani szeretett játékának.

A Fortnite-ot temérdek alkalommal kritizáló DrDisrespect is kiállt az Epic Games lövöldéje mellett

A megosztó személyiségű streamer egy Apex Legends meccs előtt osztotta meg gondolatait a közönségével az Apex kontra Fortnite kérdéssel kapcsolatban. Elmondta, a Fortnite amiatt lesz még egy ideig sokkal sikeresebb, mert tele van tartalommal, valamint van egy olyan mechanika a játékban, ami sehol máshol nem elérhető. Ez pedig az építés. Az építés egy olyan pluszt jelent a Fortnite-ba, ami miatt még jó ideig vissza-vissza fognak térni a játékosok az Epic játékához, ugyanis mindig ott fog a közösség fejében motoszkálni a mondat:

“Ha többet gyakorolok, sikeresebb leszek!”

Ezzel pedig sosem fog tudni versenyezni az Apex, még akkor sem, ha egyébként az EA ernyője alatt megjelent játék telis-tele van innovációval. Elvégre ha az alapokig lebontjuk a játékot, “csak” egy harmadik személyű FPS-t kapunk, ami minden, csak nem a spanyol viasz feltalálása 2019-ben.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva