Apex Legends

Minden infó egy helyen – Este indul a Twitch Rivals, főszerepben TheVRJani és bLYYY


Alapos változást kapott a formátum és a díjazás elosztása is.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, magyar indulókkal érkezik az Apex Legends második Twitch Rivals versenye. Meghívást kapott ugyanis TheVRJani és bLYYY is a tornára, akik egy horvát streamerrel, sprEEEzy-vel kiegészülve alkotnak majd csapatot.

Összefoglaltunk mindent, amit a versenyről tudni érdemes.

Mikor kezdődik?

A verseny magyar idő szerint február 19-én kedden 18:00-kor indul, és egészen 22:00-ig tart majd. Ezek már az első meccsek időpontja, így jó eséllyel a magyar srácok már korábban fellövik majd a közvetítést egy kis gyakorlás és készülődés miatt.

Hol nézheted?

A meghívott streamerek mindegyik közvetíteni fogja a meccseket, így két magyar adás közül is választhattok. Plusz ott van még a hivatalos közvetítés is, ami random ugrál a csapatok között.

Versenyszabályzat

A rendelkezésre álló négy óra alatt minden csapat annyi meccset játszhat online, amennyit csak bír. A csapatok tehát nem egymás ellen játszanak, hanem mindenki külön utakon jár, aki a legtöbb pontot gyűjti, az nyer.

  • Meccs győzelem: 10 pont
  • Második vagy harmadik hely: 5 pont
  • Negyedik vagy ötödik hely: 3 pont
  • Minden egyes kill: 1 pont

Díjazás

Mind a nyolc meghívott csapat pénznyereménnyel távozik. Az utolsók fejenként 280 000 forint körül keresnek majd, az elsők 750 000 forintot nyernek fejenként.

Extra kihívások

Léteznek a nyereményalap mellett további extra kihívások, melyekért persze extra pénz is jár:

  • Az első csapat, aki ugyanazon a játékon belül megidézi Nessie-t és nyerni is tud, 3 000 dollárt kap. Kifejezetten nehéz feladat, hiszen Nessie előidézéséhez 10 helyre is el kell látogatnunk egymás után, sorrendben. Ha minden pontra élve eljutunk és leszedjük a kis Nessie-ket, amiket itt találunk, a tizedik után megjelenik a nagy is. És akkor ez után még nem elég, hogy megidéztük, le is kell hozni a meccset!

  • Az első csapat, aki minden legenddel meccset nyer, szintén 3 000 dollár jutalmat kap. Ez sem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. A túlélésre építő Gibraltar, Lifeline, Bangalore felállással és a lesből támadó Bloodhound, Wraith, Mirage bérgyilkos osztaggal hat legendet már ki is pipálhatunk. Marad Caustic és Pathfinder, akiket egyszerre azért nem olyan könnyű győzelemre vezetni. Elsőre tehát azt mondanánk, hogy inkább 4 különböző összeállítással lesz érdemes nekivágni ennek a kihívásnak. 4 győzelem alatt azonban kényelmesen ki lehet pipálni mind a nyolc legendet.

  • A legmagasabb összesített Kill számért minden legendre külön 1 000 dollár jár.

Vagyis díjazzák a kalandvágyó, easter egg kereső csapatokat, díjazzák a változatosságok, és ha valaki mesterien használ egy bizonyos karaktert. A csapatok eldönthetik, melyik stílust képviselik majd a meccsek során. Rámennek-e bármelyik extra kihívásra, vagy tryhard módon csak az összesített pontgyűjtésre koncentrálnak?

Kedden este 18 órától minden kiderül, szurkoljatok ti is a magyar srácoknak!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva