Hearthstone

A Hearthstone gazdasági felépítés igazi problémája: nem kapunk stabil értéket a pénzünkért


A játék felépítésével foglalkozunk most ilyen téren.

Időről időre felvetődnek fórumokon, Redditen, Facebook csoportokban és egyéb helyeken egy új kiegészítő közeledtével ilyen és ehhez hasonló posztok:

Röviden: a játékos arról beszél, hogy nem éri meg költeni a játékra, mert egy kiegészítő előrendeléséért csak ~3 random legendary-t kap az ember (no meg persze jó pár töltelék common és egyéb lapot), amiket beolvasztva se tud egy hasznosat kraftolni.

Való igaz, hogy nem az a probléma, hogy nem kapunk elegendő ingyen tartalmat, hanem, hogy a pénzünkért nem kapunk elég (stabil) értéket.

Potenciális megoldás

A TCG-k (trading card game) óriási előnye, hogy ha egy lap nem kell, azt feldobjuk egy adott piacra és vagy elcseréljük, vagy pénzt kapunk érte. Tekintve, hogy a Hearthstone gyűjtögetős, és nem cserélgetős kártyajáték, erre itt nincs mód – megoldás azonban mégis lehetne.

Ez pedig a laponkénti vásárlás lehetősége.

A kiadók általában ennek ellene vannak, így valószínűleg e sorok az álom kategóriában maradnak, de ha laponként lehetne mondjuk a legendary és epic lapokat vásárolni, akkor pont azt a faktort vehetnénk ki, amitől a legtöbben paráznak: nem azt kapják a pénzükért, amit szeretnének.

Képtalálat a következőre: „hearthstone”
forrás: redbull.com

Természetesen az, hogy ezt mennyiért lehetne megtenni (illetve, hogy goldért is vehető lenne-e) már a Blizzard dolga lenne kiszámolni, de függetlenül attól, hogy dustért “vehetünk” már lapokat, mégis úgy gondoljuk, hogy lenne rá kereslet, hisz azt már rengetegszer leszögezte a közösség, hogy a 4:1 arány dust terén nagyon rossz.

Másik (egy fokkal reálisabb) lehetőség lenne az úgynevezett pre-made koncepciók megvásárlása: az aktuális metában elhelyezkedő deckeket dobhatná fel a Blizzard a shopba, optimális esetben arányosítva az árukat, ha megvannak belőle bizonyos lapok. Ezek hátránya, hogy konstans frissítést igényelne, erről pedig nem híres a kiadó, de a potenciális plusz bevétel elképzelhető, hogy megadná a motivációt.

Természetesen ez mind az álom kategória egyelőre, de tekintve, hogy a kiegészítők előrendelése is kedvezőbb lett a régi viszonyokhoz képest, álmodozni szabad.

Borító: 1 ; 2

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva