Gaming

Ilyen a lehető legolcsóbb PC, amin fut a Metro: Exodus


Ennél nehéz olcsóbb gépet találni, amin még élvezhetően fut a legújabb Metro játék.

Szóval nem hallgattál a fanyalgó játékosokra, akik az Epic Store-ba való költözés miatt próbálják tönkretenni az egyébként bőven jó Metro: Exodus-t? Helyes, mindig a saját tapasztalat a legbiztosabb forrás. De van egy kis baj. Gyenge a géped, és nem szeretnél egy vödör pénzt beleborítani egy új konfigba? Akkor engedd meg, hogy segítsünk!

Témába vág, a játékosok lehúzzák az Metro játékot, ahol csak tudják:

Tényleg ennyire rossz lett a Metro: Exodus? Vagy az Epic áll a háttérben?

Persze ha csak a 1080p / 1440p ultra az elfogadható, és ott is a 60 FPS a cél, az RTX kártyák alatt nem is érdemes nézelődni. A Metro: Exodus annyi energiát szipkáz ki a videokártyánkból, amennyit csak tud, így ha nem valamilyen flagship kártyánk van, okosnak kell lennünk a grafikai beállításokkal.

Ilyen gép kell a Metro: Exodus-hoz, alacsony beállítások mellett:

Processzor: Intel Core i3-8100 (kb. 39,000 Ft.)

Az intel alsó kategóriájából választottunk processzort, ez az i3-8100. Senkit ne tévesszen meg azonban a jelző, a teljesítmény terén ezzel a procival sem lesz probléma, a legtöbb mai játékot, ha nem is teszi zsebre, de kényelmesen el fogja futtatni.

Videokártya: AMD Radeon RX 570 (kb. 55,000 Ft.)

Ebben az árkategóriában érdemes inkább a Radeon háza táján nézelődnünk. Persze-persze, Intel proci mellé GTX (vagy RTX) kártya dukál, mégis, nem fogunk semmit veszteni ezzel az RX 570-es kártyával. Aki kicsit többet is rá tud költeni, 60 ezer forint környékén már kapható ugyan ezen kártya 8GB-os verziója.

Memória: HyperX Predator 2x4GB DDR4 3200MHz (kb. 25,000 Ft.)

Memória terén a már jól bevállt HyperX modulok mellett tettük le a voksunkat. A Kingston memóriái egy arany középút a megbízhatóság és a jó teljesítmény között. Persze jobb a 12, vagy 16GB, de egy budget PC-be bőven elég a 8 giga is.

Alaplap: MSI Z370-A Pro (Kb. 35,000 Ft.)

Belemennek az újabb generációs processzorok, 64GB memóriát támogat és még egy 7.1-es integrált hangkártya is van benne. Tökéletes választás a budget PC projekthez. Említettem, hogy lehet vele OC-ni a procit?

Tárolóeszköz: Crucial MX500 2.5 500GB M.2 (Kb. 21,000 Ft.)

Jól árazott, fél terrás M.2-es SSD. Bőven marad hely a Metro mellett még jó néhány játéknak. Ha mégsem elég, egy olcsó HDD-vel megtámogatva minden problémánk megoldódhat.

Tápegység: EVGA 450 BR 450W 80+ Bronze (Kb. 15,500 Ft.)

Sokszor látjuk, hogy budget PC-be is hajlamosak az emberek 600-700, vagy akár még nagyobb tápot belerakni, biztos, ami biztos. Erre azonban semmi szükség, a fent látható konfigot ez a 450-es táp kényelmesen el fogja hajtani. Ha majd egyszer egy RTX-re váltunk, azzal együtt érdemes leváltani ezt az alkatrészt is.

Gépház: Egyéni választás

A gépházzal kapcsolatban inkább nem adnánk tippeket. Már rendkívül olcsón is hozzájuthatunk megvilágított ventillátoros házakhoz, fehér, piros, kék, vagy akár milyen tetszőleges színben. Talán az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy támogassa az ATX alaplap méretet, ekkora ugyanis a fentebbi Z370-es deszka.

Persze ha egy kicsit több pénzünk van, érdemes elgondolkodni az RX 570 helyett egy GTX 1060-on. Ezt memória mérettől függően már 70 ezer forint környékén megkaphatjuk, ez körülbelül 20,000 forintos áremelkedést jelent.

Ez a gép nem fogja megváltani a világot. A cél abszolút az élvezhető játék 720p vagy esetleg nagyon alacsony 1080p beállítás mellett. Az már mindenkinek a saját döntése, hogy a felbontás mellett milyen részletességet állít, ezekkel jól lehet játszani, szépen belőhetjük, hogy mennyi FPS-re is van szükségünk.

Ezt olvastad már?

A legenda visszatért! – A Logitech újra piacra dobta az MX518-at

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva