Tech

A videojáték piacra is belép a Google?


Március közepén rendezik a GDC-t, ahol a Google be fogja mutatni a gaming projektjét, melyen már jó ideje dolgoznak.

Bejelentéssel készül a Google, mely nagy hatással lehet (és valószínűleg lesz is) a videojáték világra. Ők is ott lesznek az előadók között a GDC-n, ahol a játékiparnak akarnak egy új utat kitaposni. A Google meghívóján egy folyosón vagyunk, melynek a végén látszik a fény.

A márciusban megrendezésre kerülő GDC-n, a Google valószínűleg be fogja mutatni a Project Stream szolgáltatás következő, sokkal fejlettebb darabját. Pletykák szerint új fantázia nevet is kap, ez a Project Yeti lehet. A Project Yeti egy új, előfizetés alapú játékbérlő szolgáltatás, mely Chrome-ból futhat, esetleg Chromecast-on és ha lesz, egy Google által készített konzolon.

Korábban az AC: Odyssey-val lehetett tesztelni a Google Stream-et.

Nem véletlen, hogy mindez a GDC-n kerül leleplezésre. A Google tudja, hogy ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy eladja a platformot a fejlesztőknek. Így biztosítva lenne, hogy az új címek az ő szolgáltatásukban is megjelennek, és optimizálva is lesznek, hogy az előfizetők is élvezhessék a frissen megjelenő műveket.

Korábban már volt egy tesztje a technológiának, mikor a Google a Ubisoft-tal összeállva elérhetővé tette a béta tesztelőknek az Assassin’s Creed: Odyssey-át.

Bár a Google nagyon bizakodó (miért is ne lenne), komoly fába vágják a fejszéjüket. Hasonló szolgáltatáson dolgozik ugyanis a Sony, Microsoft, Nvidia és az Amazon is.

Szerintetek sikeres lehet ezen a téren a Google? Bejöhet nekik a Project Yeti, vagy egy újabb mostoha gyereket szül magának a vállalat? Osszátok meg velünk kommentben a véleményeiteket!

Ezt olvastad már?

Akciófigyelő: Ezúttal egy igazi csemegét húzhatunk be ingyen!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva