Gaming

Mindenképp kerüljétek el! – Újabb öngyilkos “játék” terjed a fiatalok között


Ismét egy öngyilkos "játékot" kaptak fel a fiatalok.

A MoMo Challenge egyre népszerűbbé vált az utóbbi időben a közösségi média felületein, de egyébként már fél éve is létezett ez a kihívás. Az öngyilkos “játék” leginkább a Kék Bálnához hasonlít és főként a fiatalokat célozza. Nem igazán tekinthetjük játéknak, hiszen nem egy alkalmazásról van szó, hanem inkább a “játszma” a helyes kifejezés a jelenségre.

A kitalálói első sorban a rémületkeltésre hegyezték ki, majd ezt követően próbálják meggyőzni a résztvevőket, hogy különböző módszerekkel vessenek véget az életüknek. Az utóbbi időben akkora hype-ot kapott a MoMo Challenge, hogy többen öngyilkosok lettek miatta a Dailymail információi szerint. A karaktert egyébként a japán Link Factory teremtette meg, akik speciális effektekkel foglalkoznak, viszont semmi közül az öngyilkos játékhoz, állítja a cég szóvivője.

Az áldozatok mind fiatalkorúak, legutóbb egy 12 éves argentin lány vetett véget az életének, de 2018 novemberében egy 13 éves fiú akasztotta fel magát a játékot követően. Az elmúlt napokban egy angol nő, Lyn Dixon számolt be arról, hogy a fia is kipróbálta a kihívást és arra kényszerítették, hogy megölje magát egy konyhakéssel.

Rengeteg figyelmeztetést adtak ki a MoMo Challenge ellen

Természetesen nem egy földöntúli lény üzenget, hanem valami aberrált állat, aki abban leli örömét, hogy másoknak fájdalmat okoz. Remélhetőleg hamarosan elkapják a hatóságok az elkövetőt vagy elkövetőket. A szülőknek addig is fokozottan ügyelni kell a fiatalok online tevékenységére, hiszen a gyermekek sajnos könnyen befolyásolhatóak.

Ezt olvastad már?

Az év tanára nem hagyja magát! Per lesz a Fortnite miatt kirúgott tanár ügyéből

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva