Counter Strike

Xyp9x elárulta, hogy csinálja: a lényeg az elszigetelés, az árnyékok és a hangok


Két klasszikus 1vX helyzetét is kielemezte, és elmesélte mi játszódott le benne, mire kell ilyenkor figyelni.

Xyp9x köztudattan hatalmas clutch mester, az 1vX szituációk igazi hőse. Csupán 5 clutch hiányzik számára, hogy minden idők legtöbb 1vX-et lehozó játékosa legyen a CS:GO világában. Az ESL stábja ezért kifaggatta, hogy mások is tanulhassanak gondolkodásából.

Az első helyzet rögtön egy 2v4 a G2 ellen. Xyp9x szellőzőben ül a CZ-vel, várva arra, hogy az ellenféltől fegyvert szerezhessen. Első lépésként talán ez a legfontosabb ilyenkor, a váratlan és jó pozi, valamint egy fegyver. Sikerül is szerezni egy AWP-t, de device közben elhullik, 1v3-ban marad:

“Kenny megpróbált leugrani, így lényegében ajándékba adott nekem egy AWP-t. Közben device-t lelőtték, így tudtam, hogy egy valaki site-on van. Itt igazából már csak menteni akartam, akár fel is szedhették volna a bombát felőlem. Dobtak egy vakítót szellőzőbe, ezzel elárulták magukat, így letartottam és belőttem Ex6TenZ-t is. Meghallottam a másikat is, és mikor vele is végeztem, tudtam, hogy innen már a defuse sem lehet meg. Itt már tudtam, hogy nincs nála Defuse Kit, így könnyen meglett a kör.”

A második egy korábbi eset, még a TSM-es időszakból, 1v3 szitu ez is:

“Próbáltam őket elszigetelni egymástól, hogy 1v1-eket kelljen csak megvívnom ellenük egymás után. Sikerült az elsőt kiszedni, a többiek pedig még messze voltak, így plantoltam a bombát. Egy játékosról tudtam, hogy Bank felől jön, a másikról fogalmam sem volt. Aztán aki WC felől jött rám lőtt, így már mindkét játékos pozija ismert volt. Váratlan szögből próbáltam meglepni őket, és próbáltam megakadályozni, hogy egyszerre jöjjenek rám. Egy dupla peek ellen esélyem se lett volna. Az utolsó killnél flusha árnyékát már előre megláttam, így ez volt a legkönnyebb része a körnek.”

Amiket tehát kiszemezgethetünk Xyp9x tanácsaiból:

  • Fontos a váratlan pozíció, ahol nem számítanak ránk. Ebből könnyű killt és fegyvert szerezhetünk, ami akkor is megéri, ha utána már ismerni fogják a pozinkat
  • Ilyenkor arra kell törekednünk, hogy elszigeteljük egymástól az ellenfeleket. Ha 2v1-ben ránk jönnek, szinte lehetetlen feladat megoldani. Ha azonban több 1v1-et vívunk csak, pontosabb aimmal hozható a dolog
  • Az aim mellett pedig segítenek például a földön megjelenő árnyékok, de ugyanilyen fontosak a hangok is. Ha ránk lőnek, vagy elkezdik szedni a bombát vagy gránátot dobnak, minden infót a magunk javára fordíthatunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva