Tech

Windows Lite: Új operációs rendszeren dolgozik a Microsoft!


A jelentések szerint érkezik a "Windows Lite", mely a Chromebook-hoz hasonló eszközöket célozza majd.

Az egyik legjobb dolog a Windows-ban, hogy rendkívül magas a kompatibilitása: az elmúlt évtizedben megjelent windows programok legnagyobb része még ma is elfut a legfrissebb, 10-es verzión. Ez persze másrészről hátrány is, rendkívül sok olyan komponenst tartalmaz mára a Windows 10, amire a felhasználók túlnyomó többségének nem, vagy nagyon ritkán van szüksége. Most úgy néz ki, a Microsoft végre csinál egy rendszert ezek nélkül.

A Microsofthoz közel álló források megerősítették, hogy készül a Windows Lite, mely a dupla képernyős és chromebook-hoz hasonló eszközöket fogja megcélozni. Ez a létező Windows Shell teljes verziója helyett egy moduláris Composable Shell-t használ kibővítve a Microsoft Core OS-ének egyes részeivel.

Dupla kijelzős eszköz az Intel-től. Forrás: The Verge

A jelentések szerint a Windows Lite a jelenlegi állapotában csak az MS Store-ból letöltött alkalmazásokat képes futtatni. A tradícionális Windows alapú programok támogatása a későbbiekben érkezhet. Azzal, hogy nem engedélyezik futtani a Win32-es programokat lehetőséget nyitnak magunknak, hogy eltávolítsanak rengeteg, így feleslegessé váló eszközt az operációs rendszerből.

Jelenleg nincs információ arról, hogy mikor érkezhet a Windows Lite. Még az sem biztos, hogy megjelenéskor ez lesz a program neve. A Microsoft, már szokásosnak mondható konferenciája májusban esedékes, ekkora talán már többet tudunk majd.

Ezt olvastad már? Végleg eldobhatjuk a jelszavakat!

Jelszó nélküli jövő! Ti rá mernétek bízni a profiljaitokat?

Magyar Xbox közösség: mindent a kedvenc konzolodról. Hasznos infók, tanácsok, adás-vétel, humor, dühöngő! Csatlakozz ITT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva