Hearthstone

A Frozen Throne mind felett: magasan ez lett szerintetek 2017 legjobb kiegészítője


Mutatjuk szavazásunk végeredményét.

Két napja visszaemlékeztünk 2017 Hearthstone kiegészítőire, mely rövid elemzést követően egy szavazással zárult:

2017 búcsúztató: visszatekintő a JtU-KotFT-K&C hármasra+szavazás a legjobban sikerült kiegészítőről

Adósak vagyunk a végeredménnyel, így most ez következik:

Köszönjük a szavazatokat!

A végeredmény tehát a következő:

Első helyen végzett igencsak nagy fölénnyel a Knights of the Frozen Throne (66.2%), őt követte a Journey to Un’goro 26.8 százalékot elérve, a dobogó alsó fokán pedig a Kobolds and Catacombs végzett a vokson mindössze 7.1 százalékát bezsebelve.

Személyes véleményünk szerint noha mind a Lich Kinggel készült kisfilmek, mind Ben Brode rappje rendesen feldobta a Frozen Throne-t, mégis nálunk a Journey to Un’goro a nyerő. Az ok nagyon egyszerű: kétségtelen tény, hogy a hős kártyák érdekesebbek lettek a küldetéseknél, azonban hosszútávon a meta és ezáltal a játszhatósága számít – ilyen téren a Journey to Un’goro verhetetlen. Sokan a játék legbalanszosabb szakaszának tartják azt a periódust, rengeteg tier 1-es pakli volt, mindezt egészséges mértékű győzelmi rátával megspékelve.

Képtalálat a következőre: „journey to un'goro hearthstone”
polygon

Ugyanezt nem lehetett elmondani a  Knights of the Frozen Throne-ra: egyes Death Knightok jóval erősebbek voltak másoknál (Gul’danhoz képest például Garrosh igen szerény képességgel bír), illetve a Druidot nagyon durván túltolta a Blizzard – a Spreading Plague-gel megkapta az egyetlen gyenge pontja (terülős aggro paklik) befoltozását, az Ultimate Infestation személyében pedig a játék egyik legkomolyabb értékét jelentő kártyát.

Képtalálat a következőre: „knights of the frozen throne hearthstone”
polygon

A Kobolds and Catacombs harmadik helye viszont teljesen jogos: a fegyverek unalmasabbak voltak mindkét előző tematikus legendary szettnél, a Recruit mechanika pedig a játék egyik leggusztustalanabb kulcsszavává nőtte ki magát – és akkor még az olyan elképesztően erős lapokról nem is beszéltünk, mint a Corridor Creeper, ami egy durva nerf után máig stabil lapja a tier 1-es Odd Paladinnak.

Képtalálat a következőre: „kobolds and catacombs hearthstone”
playhearthstone

Az biztos, hogy ezek kiesését alaposan meg fogjuk érezni: a 2017-es kiegészítők power leveljéhez képest sehol sincsenek a 2018-asok (a páros/páratlan mechanikát kivéve) – hosszútávon ennek örülhetünk, elvileg már idén élvezhetjük a Blizzard tervének jótékony hatását.

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva