Tech

Megérkezett a GTX 1660 – Nézzük, hogy sikerült!


Az Nvidia piacra dobta a GTX széria legújabb darabját.

A pletykák nem tévedtek, az Nvidia valóban március 14-én jelentette be a GTX 1660-as kártyáit. Ahogyan azt a GTX 1660 Ti esetén láthattuk, ezúttal is egyből kimehettek a független tesztek, nem volt külön embargó rájuk, ahogyan korábban az erősebb RTX-ek esetén megszoktuk. Az új kártya egyértelműen a GTX 1660 Ti kistestvére, de olyan sokkal azért nem marad el tőle.

A CUDA magok számát megkurtították, egész pontosan 128 egységgel van kevesebb, illetve a GDDR6-os memóriamodulok helyett csupán GDDR5-ösök kaptak helyet az új kártyán. Az Nvidia ezúttal sem adott ki referenciakártyát, így a gyártók egyedi hűtési megoldásait közül kell válogatnunk.

A kártya specifikációit itt találjátok:


Hogy sikerült?

A kártya alapvetően 14 000 Ft-tal kerül kevesebbe, mint a GTX 1660 Ti, épp ezért kérdéses a teljesítménye, főleg a hazai árérzékeny piacon. Hazánkban várhatóan 75-80 ezer forintos ártól fognak indulni az újdonságok, amelyekről a tesztek már megérkeztek.

Erősorrend | Forrás: Techpowerup.com

A tesztekből kiderült, hogy a GTX 1660 Ti-tól 13 %-kal gyengébb az 1660. Tehát ezért az árért cserébe nemcsak házon belül a GTX 1060 6 GB-os verziójának ver oda, hanem bizony az AMD RX 590-esét is kenterbe veri mind teljesítményben, mind pedig ár/érték arányban.

Nem csak a teljesítményben remekel, hanem a fogyasztása is rendkívül kellemesre sikeredett, pontosan egy szinten van a GTX 1060 3 GB-os verziójával, így játék közben 110 Wattot fogyasztott, míg az AMD RX 590 230 Wattos fogyasztással rendelkezett.A kis chipnek energiatakarékos GPU-nak köszönhetően a melegedéstől sem kell tartani, a legegyszerűbb hűtővel rendelkező darabokat is nyugodt szívvel választhatjuk, maximum a ventilátor zaja lesz magasabb.

Az Nvidia tehát egy korrekt kártyát tett le az asztalra, ami egészen biztosan nem fogja megváltani a világot, ám a középkategóriában egy meglehetősen üde foltot képvisel.

Ezt olvastad már?

Videókártya erősorrend – A legrégebbitől a legújabbig, az összes VGA egy helyen

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva