Fortnite

1,2 millió forintért is csak 60 FPS? Továbbra is gyászos a szerverek meccsvégi teljesítménye


Ha már az i9-9900K és a 2080 Ti is maximum 60 FPS-sel szenved, akkor már tényleg gondok vannak.

A Fortnite tipikusa az a játék, ahol a meccsek végén kellene legjobban az FPS, mégis ott fogy el leginkább a szerverek tudománya. A játék végén ugyanis, mikor a kör már egy helyre tereli a játékosokat túlságosan koncentráltan kellene dolgozni a szervernek. Amíg a pályán elszórtan kell több mikrokörnyezetet kezelni nincs gond.

Viszont az utolsó köröknél a kezelhetetlenségig fajul a dolog. A probléma az, hogy az építményeket egyenként rendereli a játék, hiszen alapból nem részei a térképnek, a végjátékban pedig a playerek tele vannak nyersanyaggal, szinte megállás nélkül épít mindenki. Így a szervernek kb 10-szer annyi dolga lenne hirtelen.

A szerverek optimalizálatlanságát így még a legdurvább gépek sem bírják.

Sokan a mostani Update idejére várták a megváltást, ilyen jellegű frissítés azonban ezúttal sem érkezett.

Legutóbb Ninja kapcsán nyerhettünk betekints abban, mennyire. Az amerikai játékos PC-je nyílt titok hogyan épül fel, hiszen a build egy az egyben megvásárolható az interneten, az ára 4363 dollár, vagyis 1,2 millió forint!

Ezzel a konfiggal a legutóbbi végjátékban kőkemény 60 FPS-t tudott felmutatni Ninja a meccs végén. Amikor az Intel Core i9-9900K és RTX 2080 Ti is csak ennyire képes, akkor ott már tényleg komoly gondok vannak. Ugyanezen körülmények között a konzolos játékosok dolga még mostohább volt, ők egészen 30 FPS-ig zuhannak egy zsúfolt meccsvégi szituációban.

Sima meccseken nem olyan szembetűnő a dolog, hiszen 3-4 ember húzza ki egy szűkebb körig maximum. A profiknál azonban kicsit már a túlélési arány és az építési tudás, ott egy szűk körben még simán lehet 8-10 ember is, akik egymás alatt fölött építgetnek és csatáznak megállás nélkül.

Nincs tehát más, mint tovább várni, és remélni, hogy az Epic Games még a világbajnokság előtt rendbe teszi a dolgot.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva