Apex Legends

25,3 milliárd forint az első hónapban: elképesztő bevételt hozott az Apex Legends indulása


Ahhoz képest, hogy ingyenes játékról beszélünk, szépet kaszáltak vele a fejlesztők.

A legutóbbi SuperData kimutatásból kiderült, új királya van az ingyenes játékoknak. Legalábbis ami a első hónap eladásait illeti. Ilyen erős kezdést még soha, egyetlen free-to-play játék sem tudott felmutatni, mint most az Apex Legends.

PC-n, PS4-en és Xbox-on összesen 92 millió dolláros, vagyis 25,3 milliárd forintos bevételt hoztak össze az indulás utáni első hónapban.

Így már érthető, miért fizettek 1 millió dollárt Ninjának azért, hogy streamelje a játékot! És valószínűleg shroud és a többi nagy streamer is sokba került, de ezt az adatot látva biztosak lehetünk benne, megérte kifizetni nekik egy kisebb vagyont. Hiszen a többszörösét kaszálták vissza rögtön az első hónapban!

Mindezt csupán a játékon belüli mikrotranzakciókból, ráadásul ez még a Battle Pass érkezése előtt volt, azóta kétségtelenül átlépték már a 100 millió dolláros határt is, és robognak az újabb rekord felé. Hiszen ez a csúcs csak a legerősebb első hónap rekordját volt képes megdönteni.

Ha összességében nézzük, a legerősebb pénzügyi eladással záruló free-to-play hónap rekordját még mindig a Fortnite tartja:

2018 elején 300 millió dollárt, vagyis 82,5 milliárd forintot generált egyetlen hónap alatt.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva