Counter Strike

“Ez egy kib@szott vicc! Folyamatos DDOS és bundázás megy” – újabb botrány a NoxFire körül


A szervezők a botrányok idején még a díjazást is átírták az oldalon.

Az ötlet maga jó volt, a megvalósítás már kevésbé. A szervezők Európa középcsapatainak hirdették meg a NoxFire League 2. szezonját, amihez tekintélyes összdíjazást is villantottak. 70 000 dollár nyerhető összesen, és az ígéret szerint senki nem távozik üres kézzel a 16 csapat közül. Eddig teljesen rendben is van a liga, a megvalósításban azonban kőkeményen beleálltak a játékosok.

Folyamatosan bundázással gyanúsítják a ligát, ami miatt már több csapat is inkább kilépett a sorozatból.

Első ízben a NoxFire meccsekre tehető fogadások és odds-ok körül volt felháborodás. A játékosok szerint a szervezők manipulálták az adatokat, aztán megbundázták a meccseket és így milliókat kaszáltak.

És itt még nincs vége, rengeteg vád merült még fel a szervezők ellen a bundázás kapcsán. Azt ugyanis könnyű megoldani, hogy az általuk befolyásolt csapat veszítsen. Csak megmondják nekik, hogy kapjatok ki és kész. Na de hogy oldják meg azt, hogy egy jobb csapat ellen mégis nyerjenek? Az alábbi példák közül mindegyik megtörtént már a ligában:

  • Random szerverre csatlakozó emberek, akik aztán a játékosok szerint súgnak a gyengébb csapatnak, akinek nyernie kellene.
  • DDOS-olt ellenfelek, akik így gyengén teljesítenek, gyakran csapatuk fel is adta a meccset.
  • Nincs verseny konfig a szervereken, ahol így sokkal könnyebben csalhat bárki.

A botrány kirobbanása óta ráadásul még az összdíjazáshoz is hozzányúltak a szervezők. Eddig fixen megvolt, mennyit nyernek a csapatok, és hogy összesen 70 000 dollárt osztanak ki. Mostanra az első 4 helyezetnél csak a LAN döntőre jutás szerepel, és az összdíjazás is módosult:

4 LAN döntős hely + 14 000 dollár

Aztán hogy kapnak-e valamit a LAN-on, és ha igen akkor mennyi, és lesz-e egyáltalán LAN? Ez majd kiderül, de úgy tűnik ennél a tornánál semmi sem biztos. Kivéve a random bolgár csapatok győzelme, mert az érdekes módon mindig jön!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva