Tech

Egy újabb Facebook botrány robbant ki


A Facebook nincs a toppon mostanában.

Az utóbbi időben meglehetősen sok kritika éri a Facebookot, egyrészt az oldalon található több éve fennálló biztonsági rések miatt, másrészt az adatkezelés miatt is ostorozták már a vállalatot. Ezúttal egy ismert biztonsági szakértő, Brian Krebs számolt be a kék óriás adatvédelmi problémáiról.

A szakértő információi szerint ugyanis a Facebook munkatársai több, mint 200 millió felhasználó jelszavát tárolják egy egyszerű szöveges formátumban.

Ezekhez az adatokhoz a 20 ezer Facebook alkalmazott könnyedén hozzáférhet úgy, hogy az érintett felhasználók mit sem tudnak minderről. Krebs szerint 200-600 millió felhasználó adata érintett az ügyben.

Pedro Canahuati

A Facebook biztonságért és adatvédelemért felelős vezetője, Pedro Canahuati is megerősítette Krebs értesüléseit, viszont szerinte nem történhetett visszaélés, ugyanis ezek csupán a vállalat belső hálózatán voltak elérhetőek. A fájlt azóta eltávolították a szerverükről és kivizsgálják az ügyet. Canahuati elmondta, hogy az érintett felhasználók nyugodtan változtathatnak jelszót, ha tartanak az esetleges visszaélésektől, de a két lépcsős azonosítást külön ajánlja.

Aki számára idáig nem lett volna világos: sajnos a Facebook nem a legjobb hely a személyes adataink tárolására. A messengeren küldött üzeneteket több robot is átmegy mielőtt az megérkezik a címzetthez. A magánjellegű adatokat nem igazán érdemes megosztani a platformon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva