Gaming

Újabb hadüzenet, még több Steames játék kerül át exkluzívan az Epic Store-ba


A kizárólagosság a kiadó szerint csak a fejlesztőkön múlik.

Az Epic Store már első alkalommal, a Metro Exodus kisajátításakor felkavarta a gamer világ állóvizét. Eddig a Steam kvázi egyeduralkodóként vonzotta a nagyobb kiadók játékait, innentől azonban komoly versenyre számíthat a Valve. A legújabb Metro rész is Steamen kezdte ugyan, ám egy hirtelen csapással egyszer csak exkluzív módon átkerült az Epic Store-ba.

Onnantól kezdve pedig Steamen elérhetetlenné vált a korábban ott is forgalmazott sikerjáték.

Nagy érvágás a Steamnek és a játékosoknak, akiknek már elegük van a rengeteg újabb és újabb virtuális áruházból és gépükön szereplő launcherből. A rossz hír, hogy mindenki jobban teszi, ha felkészül rá: a jövőben csak még több ilyen lesz. Az Epic elnöke, Tim Sweeney ugyanis egyértelművé tette, további exkluzív megjelenésekre törnek, és az sem zavarja őket, ha a Steamen már korábban ott volt a játék.

Az viszont mindenesetre jó hír, hogy nem fogják kötelezővé tenni a fejlesztőknek a Steam elhagyását. Vagyis ha meg is állapodnak az Epic Store kapcsán egy-egy játékról, a fejlesztőkre bízzák, hogy utána leveszik-e Steamről, vagy sem.

Simán lehet persze, hogy finoman utalnak majd azért rá, de a hivatalos álláspont szerint mostantól a fejlesztőké a döntés. Az viszont biztos, hogy jönnek a további Epic Store exkluzív játékok, vagyis ezt a launchert még biztosan be kell vállalni a gamereknek. De innentől kezdve felesleges lesz az Epic Games embereit szidni az exkluzív megjelenések miatt, a döntés kizárólag a fejlesztőké. Mint például a legújabb játék, a Borderlands 3 esetében is. Már itt is a Gearbox döntött úgy, hogy Epic Store exkluzív lesz a játék fél évig a megjelenés után.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva