Gaming

Az Assassin’s Creed segítségével építik újra a Notre-Dame-ot!


Nem mindennapi segítség, az már biztos!

Az egész világot megrázta a Notre-Dame-i tűzvész esete a héten. Amíg a világ nagy része a tűzeseten csámcsog, addig a franciák már a kultikus templom újjáépítését tervezik, amiben bizonyos források szerint nagy szerepe lesz egy videojátéknak. Egész pontosan a 2014-es Assassin’s Creed: Unity segítheti a munkálatokat, ugyanis a Ubisoft hihetetlen aprólékossággal tervezte meg a játékban található Notre-Dame-ot.

Nem csupán véletlen egybeesés, bár az Assassin’s Creedek esetén rendkívül precíz pályatervezők dolgoztak, de a Unity esetén különösen odafigyeltek a részletekre, tekintve, hogy maga a Ubisoft is francia székhellyel rendelkezik, így szívügyüknek tekintették a pontosságot. Caroline Miousse, a Ubisoft pályatervező művésze 2 évig bújta a Notre-Dame képeit, hogy a játékban a templom pontos mását élvezhessük.

“Hosszasan tanulmányozta a képeket, azért hogy az architektúra tökéletesen passzoljon, ezért a textúrázó művészekkel együtt dolgozott azért, hogy minden egyes tégla épp a helyén legyen.”

Különböző források szerint óriási segítségére lesz az újjáépítésen dolgozó mérnököknek a játékban található tökéletes 3D-s modell. Reméljük sikerül minél hamarabb visszaállítani az eredeti állapotot, na de ezek után mondja valaki azt, hogy a játékok semmire sem jók!

Természetesen nem csupán a Unity segít a restaurálási munkálatokban, a régészek egy teljes körű 3D scant készítettek el Notre-Dame-ról, ami szintén rendkívül jól fog jönni az újjáépítés során!

Ezt olvastad már?

Először csak kigúnyolták, majd összefogott érte a Twitch közösség

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva