Counter Strike

Az amerikai indián kaszinók beperelték a Valve-ot illegális szerencsejáték miatt


A ládái miatt ismét pert varrnak a Valve nyakába.

Nem ez az első eset, amikor valamilyen játékban található láda/pack miatt perelnek, vagy próbálnak odaszúrani a játék készítőinek. Példának okáért ilyen volt az, amikor Belgiumban beiltották a FIFA pontok árúsítását. Rengeteg ember szemében ezek a nyitható termékek már-már a szerencsejátékot szimulálják, és függőséget okozhatnak, főleg a kisebbek körében, akik nem mindig vannak teljes tudatában azzal, hogy mit tesznek.

Ezúttal az Egyesült Államokban próbálnak kezdeni valamit a problémával, ám ez egy picit másik oldalról érkezett, nem a politikusok felől.

Quinault Beach Resort & Casino

A Quniault indiánok rengeteg kaszinót működtetnek a rezervátumokban, engedéllyel, Washington államban. A Valve-nak azonban semmilyen papírja nincs arról, hogy kaszinót működtethessen, emiatt szeretnének kártérítést. A perben azt írták:

“A Valve nagyon jól tudja, hogy a skinjeiket szerencsejátékra is használják, ezeknek a skineknek valódi értéke van”

Tehát az indián közösség célja azonban merőben más a perrel, mint ami mondjuk Belgiumban volt, ők inkább a saját üzletüket védik, bár a két csoport fogyasztóinak csupán nagyon szűk keresztmetszete lehet. Valószínűleg nem lesz nagy csattanója az ügynek, legrosszabb esetben pár millió dollárt kell kicsengetniük, hacsak meg nem állapodnak máshogy.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva