League of Legends

Ingyen Liga pont?! – A rejtett OP Twisted Fate


Twisted Fate velünk van a kezdetektől, s még mindig meghatározója a játéknak!

A jó öreg kártyadobáló ugyan kapott egy kis buffot az elmúlt patchben, ám nehezen foghatjuk a +5-ös mozgási sebességére, hogy statisztikailag dominálja a rangsorolt meccseket. A legtöbb internetes forrás szerint stabil győzelmi aránya van, bőven 50% felett karcol.

Miért Twisted Fate, és miért most?

Ugyan nem lett az egekbe emelve, mint Ekko,vagy Ziggs, viszont a jelenlegi metába kiválóan beleillik! Nagyon biztonságos az ösvény fázisa, könnyen lehet minion hullámokat takarítani vele. Az arany kártyával biztonságosan kreálhatunk gank lehetőséget a dzsungelesünknek, mindez egyébként válaszként is jó egy esetleges ellenfél ganknél. A kék kártya folyamatosan ellát manával, a piros pedig a torony alatti farmolásban is nagyban segít, amellett, hogy még lassítja is az opponens midest, ha nekivágjuk.

Mi az a Roam? És hogyan csináljuk?

Amiért a metába tökéletesen passzol, az a roam képessége. Nagyon gyorsan előnyt tudunk szerezni, ha egy TF van a csapatunkban. Nézzük csak meg mit ad a lehetőségek listájára:

  • Ha gyalog roamol, bárkivel is találkozik útközben, ebédlőasztalt tud belőle csinálni egy gyors arany kártyával
  • Az ultija rálátást biztosít az ellenfél csapatra, így bármilyen rizikós helyzetet meg tudunk vizsgálni mielőtt cselekednénk
  • Valamint a másik effekt, amit az R képességgel nyerünk egy ingyen teleport. Pikk-pakk emberelőnybe tudunk kerülni, főleg ha a topos is időben reagál. Egy ilyen előny boton tornyokat és sárkányokat jelenthet, topon pedig Herald és Baron kontrollt.
Herald (Forrás: riftherald.com)

Ezek a korai előnyök gyorsan megtörik a legtöbb csapatot, így legyen bármennyire jó a kései fázis, sokan el sem jutnak odáig. Twisted Fate igazán nagy erejét tehát ne a játék végén keressük, hanem éppen az elején. Katalizátorként működik, pillanatok alatt fel tudja gyorsítani a játék menetét, s ha pickeljük, igazából ez is a tervünk vele. Az első négy tárgy előtt már hatásunk kell legyen a meccsre, különben elveszítheti a lendületét a karakter. Onnantól már jönnek a Quick Silver Sash tárgyak, meg a Zhonyák, amik erős counterei a varázslónak.

Piros lap TF hőskinézet (Forrás: surrenderat20.net)

Hogyan buildeljem?

Nem csak a játéka tanulható könnyen, a rúnázása és felszerelése is egyszerű. Rúnákból elég a standard AP oldalt hozni:

  • 3 db. Nagy AP Kvintesszencia
  • 9 db. Piros Varázstörés (Magic Penetration)
  • 9 db. Sárga Páncél (Armor)
  • 9 db. Kék Varázsellenállás (Magic Resist)
(Forrás: leagueoflegends.wikia.com)

A mesterségek ágából a Thunderlord’s Decree a legjobb választás! Ezen felül nem igen próbálkoznék mással, a legjobb lehetőség, ha Twisted Fate-el akarunk dominálni.

Twisted Fate Mestrségek

Tárgyaknál is a standard vonalat követjük, bár itt lehet egy pont, amivel sokan nem értenek egyet. A legtöbb koreai játékos Rod of Ages-el kezdi a felszerelés listát, ami nem minden TF main táskájában található meg. Amiért erős ez a tárgy Twisted Fate-en, az éppen az ösvény fázis és a korai roamok miatt van. Életerőt és manát kölcsönöz a használójának, ez egy alapvetően könnyen elpusztítható karakter esetében kifejezetten jól is jön, továbbá folyamatosan erősödik és még AP-val is ellát. A biztonságos ösvény fázisnak köszönhetően egészen gyorsan hozzá lehet jutni a tárgyhoz, arról nem is beszélve, hogy ha a korai előnyünket is kihasználjuk és aranyra váltjuk mindazt. Minél gyorsabban szerezzük meg a ROA-t, annál nagyobb előnyre tudunk szert tenni a játék elején.

PAX Twisted Fate, a világ egyik legdrágább skinje (Forrás: gameinfo.na.leagueoflegends.com)

Folytatásnak jöhet a már jól megszokott Lich Bane, Zhonya, Void Staff és Rabadon lista, cipőnek pedig Ionian Boots of Lucidity-t ajánlanék a csökkentett töltési idők miatt!

A Build

Twisted Fate tehát nem lett hirtelen a csúcs, viszont jelenleg bármi ellen megállja a helyét, s mindezek mellett hasznos lehetőségekkel szolgál a csapatnak. Erős tömeg kontroll (Crowd Control) képességével csapatharcokat képes megváltoztatni, a gyors töltési idők miatt pedig biztonságos helyzetből képes szignifikáns sebzést osztani.

Ha még nem próbáltad a trükkös kártyadobálót, akkor itt az ideje! Jelenleg ingyen LP-t ér, ha okosan használod!

 

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva