Gaming

Nem csinálsz Pay-to-Win játékot? Akkor ki vagy rúgva!

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: ea, popcap,

Így intett búcsút az EA a Plants vs. Zombies alkotójának.

Nagyjából egy hete már annak, hogy minden az EA körül forog a videojátékos sajtóban, annyi kritika érte ugyanis a kiadót a Star Wars Battlefront II mikrotranzakciói kapcsán, hogy végül kénytelenek voltak változtatni. Ezzel persze még közel sem ért véget a történet, hiszen rengeteg reakció érkezik az eddigiekre – ráadásul nemcsak vélemények formájában, hiszen régebbi történetek is előkerülnek.

Egy korábban teljesen ismeretlen, ám annál meghökkentőbb sztorit mesélt el a méltán népszerű Super Meat Boy és The Binding of Isaac játékok alkotója, Edmund McMillen, aki BaerTaffy legutóbbi YouTube podcastjében mesélte el, mi is történt pontosan a Plants vs. Zombies szülőatyjával, George Fannel.

  1. George Fan megcsinálja az Insaniquarium című játékot, amivel számos elismerést begyűjt.
  2. A játék kiadója, a PopCap Games úgy dönt, felveszi Fant, hogy nekik fejlesszen.
  3. Egy háromfős csapattal Fan nekilát a Plants vs. Zombies-nak.
  4. A Plants vs. Zombies óriási siker lesz.
  5. Az EA felvásárolja a PopCap Games-t.
  6. Fan elkezd dolgozni a Plants vs. Zombies folytatásán.
  7. Az EA kitalálja, hogy a második rész mobilos játék lesz, pay-to-win elemekkel. Amikor pedig Fan előáll azzal, hogy neki nem tetszik az ötlet, akkor az EA fogja és kirúgja őt.

Mindez persze nem új történet, hiszen az egész 2012-ben történt – Fan kirúgásáról már akkor is cikkeztek, azt azonban nem lehetett tudni, hogy mi állt a háttérben. Most végre ez is kiderült.

Tudjátok, hogy mi a legviccesebb az egész történetben? Az, hogy az EA jelenleg ingyen osztogatja a Plants vs. Zombies első részét az Origin felületén…

Az EA mégis szeret minket? Ingyen van a Plants vs. Zombies!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva