Gaming

Győztünk? Kikerült a mikrotranzakció a Star Wars Battlefront 2-ből!


Az EA szerint a változás ideiglenes, a játékosok haragja miatt kénytelenek átszabni a rendszert.

Bizonyára az is értesült a Star Wars Battlefront 2 körüli botrányról, akit egyébként egyáltalán nem érdekel a hivatalosan ma megjelenő folytatás, rég volt már ugyanis annyira negatív egy játék fogadtatása, mint az EA DICE-féle FPS/TPS hibridnek.

A játékban lévő mikrotranzakciós rendszerre már a korábbi bétatesztek alatt is sokan panaszkodtak, mondván óriási előnyben vannak azok, akik pénzért próbálják megnyitni a különféle játékbeli tartalmakat. Azóta változtattak is valamelyest a rendszeren, ám a helyzet nem sokat javult: az elmúlt napokban ismét eldurvult a történet – olyannyira, hogy a Reddit történetének legtöbbször downvote-olt posztja is megszületett. Az EA egyik közösségi menedzsere próbálta csillapítani a kedélyeket, de nem nagyon sikerült neki…

Teljesen szétcincálják az EA-t a Star Wars Battlefront II miatt

Az EA néhány napja közbe is lépett: bejelentették, hogy 75%-kal csökkentik az egyes hősök kreditköltségét a játékban – igaz, a döntést jócskán árnyalja, hogy a megszerezhető kreditek mennyiségén is nyestek a fejlesztők. Nem is nagyon sikerült meggyőzni a játékosokat: kiszámolták, hogy még így is több száz dollár, illetve több ezer óra alatt lehet csak megnyitni minden tartalmat a Battlefront 2-ben, ami mondani sem kell, abszolút nonszensz egy teljes áras játéknál.

Úgy tűnik azonban, hogy az óriási népharag végül győzedelmeskedett – legalábbis ideiglenesen. Az EA ugyanis bejelentette, hogy letiltották a mikrotranzakciókat a játékban, jelenleg nem lehet Kristályokat vásárolni.

A hivatalos közleményben elmondják, hogy alakítani és balanszolni fognak a rendszeren, ezért kapcsolták most ki a vásárlási lehetőséget, hiszen rengeteg kritikát kaptak amiatt, hogy ez túlságosan nagy előnyt biztosít azokkal szemben, akik nem szeretnének további összegeket fizetni a játék megvásárlásán túl.

Lényeg a lényeg: első és második nekifutásra sem sikerült ledugni a játékosok torkán a pay-to-win elemeket, így az EA kénytelen volt meghátrálni. Ne legyenek azonban kétségeitek: biztosak vagyunk abban, hogy valamilyen formában visszatérnek majd a mikrotranzakciók a játékba. Erősen bízunk azonban abban, hogy nem olyan pofátlan módon, mint az eddigiek során – várjuk a további fejleményeket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva