Counter Strike

Magyarország jobban teljesít: idén csak 25 ESEA bant kaptunk, de az oroszok is csak másodikok


Havonta kb 300 embert buktat le az ESEA AntiCheat, de akit nem kap el a VAC is, az megy vissza MM-re. Magyar játékosból 25 ilyen volt 2017-ben.

Megjött az éves ESEA jelentés a saját AntiCheat révén kitiltott játékosokról, összesen 3385 ember akadt fent a szűrőn. Ez havonta 282 embert jelent, soha nem volt még ilyen magas az év végi statisztika.

Ez főleg azt figyelembe véve furcsa, hogy a legolcsóbb havi feliratkozás 3000 forint körüli összegbe kerül.

És lám, még így is bevállalják a csalást, hogy magasabb rang szerepeljen az adatlapjukon. Ráadásul látjuk, nem is kevesen. Mondjuk az is tény, hogy az ESEA-nál nem csak csalással lehet elhasalni. SZórják ők maguktól is a felhasználókat, akár csalt akár nem:

“Kritizálod a rendszert? Akkor kitiltunk!” – Nagy gáz van az ESEA körül – gamer.hu

Mostanában egyre több Rank S-ben lévő játékost tiltottak ki az ESEA-nál. Egy Rank S-ben lévő játékos nagy vihart kavart a mai nap, mivel állítása szerint az ESEA mindegyik játékost kidobott a Rank S-ben lévő ligából, akik a rendszerrel szembeni nemtetszésüket fejezték ki.

Az országok szerinti eloszlásnál az élmezőnyben nincs meglepetés. Az USA, Oroszország és Törökország magasan vezet, ők hármad adják az összes banolt játékos felét.

Forrás: Reddit

Magyarország a 23. helyen áll a maga 25 kitiltott játékosával. Látható, hogy arányait nézve azért van baj, hiszen nálunk sokkal nagyobb területű és lakosságú országokat is simán megelőzünk.

Az ESEA csalások statisztikája mellé egy plusz érdekesség, hogy a VAC rendszere csak a felét kapta el az innen kitiltott játékosoknak. AZ ESEA által elkapott 3385 csaló közül csak 1512 kapott VAC bant is.

Vagyis a maradék 1873, aki bizonyítottan csalt, még mindig az MM szervereken rohangál.

Az ESEA AntiCheat rendszere többszörösen bizonyította már, hogy jobban működik a VAC-nál, ezt ez a szám is bizonyítja. Az ő rendszerük kétszer annyi csalót kapott el az itteni játékosok közül, mint a VAC.

A dolog már csak azért is érthetetlen, mert ha nyers üzleti szemmel nézzük, a Valve-nak is az lenne az érdeke, hogy megszabaduljon a csalóktól:

  • Ha a kitiltottak visszajönnek, az csak jó, mert újra megveszik a játékot. Ha újra csalnak, akkor megint kapják a bant és kezdődhet elölről minden, amíg be nem nő a fejük.
  • Ha nem jönnek vissza, kevesebb a csaló és jobb a játékélmény!

Az ESEA számít ilyen kontextusba téve, a 3385 csaló 3000 forintos feliratkozásokkal számolva 10 millió forintot bukott el. Ami lényegében ingyen pénz az ESEA-nak, mert feliratkoztak, de mégsem játszottak mert kitiltották őket.

Vagyis akkor ki csinálja jobban? Kinek kellene példát venni a másikról?

Kezdhetünk félni, valami nagy baj van a VAC rendszerével. Napok óta alig kapott el csalót – gamer.hu

A VAC banok számát és a mellettük kiosztott Game banok mértékét szeretjük magasan tudni. Ez mutatja ugyanis, hogy jól működik az Anticheat rendszer. Ha jött volna egy óriási frissítés a Valve-nál, akkor ezt a hírt most örömujjongásban írnánk. Hiszen ha megújították volna a Valve Anticheat rendszerét, azután lenne egy brutális ban hullám akkor meglenne a nagytakarítás.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva