Gaming

Megérezte az EA a Battlefront-botrányt, de lesznek mikrotranzakciók


Hogy pontosan mikor és milyen formában, azt egyelőre még nem tudni.

Már több mint két hónapja annak, hogy a játékos közösség kőkeményen nekiment az EA-nek a Star Wars Battlefront II kapcsán, a loot boxok és a pay-to-win jelleg ugyanis sokaknál alaposan kicsapta a biztosítékot.

A kiadó akkor meghátrált és kivette a mikrotranzakciókat a játékból, ugyanakkor tudni lehetett, hogy ezzel még nem ér véget a történet, hiszen az EA már ekkor jelezte: átgondolják a rendszert és egy későbbi időpontban fogják a játékba illeszteni, balanszoltabb formában.

Győztünk? Kikerült a mikrotranzakció a Star Wars Battlefront 2-ből!

Az EA pénzügyi vezére, Blake Jorgensen a The Wall Street Journalnak elárulta, hogy a Star Wars Battlefront II gyengébben teljesített az elvárásaiknál.

9 millió példányt szállítottak le a játékból december végéig, ami elmarad a 10 milliós előrejelzéstől, de jóval kevesebb az első rész 13 milliós nyitányánál is.

A kiadó egyértelműen a loot box-botránnyal magyarázza a vártnál gyengébb eredményeket, ettől függetlenül nem mondanak le a mikrotranzakciókról: Jorgensen elmondta, hogy “pár hónapon belül” vissza fognak kerülni a játékba. Hogy pontosan mikor és milyen formában, azt nem tudni – “amikor kész lesz”, ennyi áll a nyilatkozatban.

Nem mondott még le az EA tehát arról, hogy extra pénzt keressen a játékon belül árusított itemekkel. Nem véletlen azonban, hogy ilyen lassan csordogálnak a fejlemények: alaposan át kell gondolniuk, hogy milyen formában tálalják ezt a játékosok elé, hiszen – az előzmények ismeretében – könnyen okozhat több kárt, mint amennyi hasznot.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva