League of Legends

Miért változik meg teljesen az alsó ösvény? A Riot válaszolt!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: bot, Lane,

Riot Meddler részletesen beszélt legutóbbi bejegyzésében az alsó ösvényt érintő közelgő változásokról.

Az utóbbi néhány hét egyik legnagyobb bejelentése a Riot egyik érdekes kezdeményezése volt, miszerint határozottan fel szeretnék oldani a játék kötöttségeit és ezzel az alsó ösvényt sokszínűbbé varázsolni.

Az első jel erre egy új tárgy fejlesztésének híre volt, ez a tárgy azokra az esetekre lesz elérhető a játékban, ha lövész nélküli kompozíciót kívánunk játszani a csapatunkkal. Ezt a célt később Riot Meddler fejtegette tovább, a fejlesztő elmondta, már régóta tervezik az alsó ösvény “megnyitását”, s végre eljutottak arra a pontra, hogy tegyenek ez ügyben valamit. Az új tárgy például lehetővé fogja tenni a közelharcos egységeknek a farmolást, még azokban az esetekben is, amikor lövésszel felálló csapat ellen kell játszani.

Érkezhet egy új tárgy, ami a Lövész nélküli kompozíciókat segíti!

Természetesen a közösség visszhangja most sem maradhatott el, sokaknak kifejezetten tetszett a kezdeményezés, ám voltak olyanok is, akik egyáltalán nem értettek egyet a Riot játékszemléletével. Meddler mindezek után újra klaviatúrát ragadt, s mindkét tábor számára kifejtette a Riot hivatalos álláspontját az üggyel kapcsolatban. Két kérdésre igyekezett válaszolni, az egyik, hogy “mit” szeretnének elérni ezzel a változtatással, a másik pedig, hogy “miért” van erre szükség.

Mit szeretnének elérni ezzel a fejlesztők?

  • Talán az egyik legegyértelműbb ok – Nyitni szeretnének a más kategóriájú karakterek számára is, hogy abban az esetben HA úgy érezzük most egy közelharcos karakterrel játszanánk boton, akkor megtehessük.
  • Fontos megemlíteni, egyáltalán nem célja a Riotnak kiűzni a lövészeket az alsó ösvényről! Az “új rendszerben” is nyugodtan lehet majd csak és kizárólag lövészekkel operálni alul, egyáltalán nem kerülnek majd hátrányba a távolsági karakterek. Szimplán csak a játékosbázis bővítése érdekében érkezik majd a változás.
  • A legfőbb cél, hogy ezzel MINDEN ösvény elérhető legyen bármelyik karakter számára. Ezzel lehetővé téve, hogy még érdekesebb csapatkompozíciók alakulhassanak ki. Előzetesen valószínűleg a Mage karakterek lesznek jobb pozícióban (volt már erre kezdeményezés, Cassiopeia, vagy Ziggs esetére ha emlékszünk…), s az első módosítás-hullám tapasztalataiból tovább szeretné majd bővíteni a Riot a lehetőségek csoportját.

Miért van szükség a változtatásokra?

  • Ahogy az előző pontban is szó volt már róla, ez a módosítás gyakorlatilag megnyitja a lehetőségek tárházát, s megkötések nélkül még sokszínűbb csapatkompozíciókat fogunk tudni összerakni, ami növelni fogja a játékélményt. Jót tesz a játék szavatosságának érdekében, hogy ha szélesebb skáláról választjuk a hőseinket, nem csak ugyan azt a hármat játsszuk.
  • Jelenleg az alsó ösvény a legkötöttebb ösvény az egész játékban. A Riot elérhetőbbé szeretné tenni azt a pozíciót azok számára, akiket érdekelne a “botos élet”, ám nem kedvelik igazán a lövészeket. Persze ez visszafelé is igaz, azoknak is kedveznének, akik szeretik a lövészeket, de 6-7 év lövészkedés után már kissé kezdik unni a pozíciót. Nekik is kedvezne az új rendszer, elvégre egy rakás új lehetőség szakadna a nyakukba.
  • Ráadásul mindezt a játékosok visszajelzéseire alapozták a fejlesztők, már évek óta vissza-vissza térő téma volt.

A változtatásokat mid-season környékére, tehát valahova nyár közelébe tervezik meghozni. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor mondhatjuk, hogy már bele is kezdtek az alsó ösvény átszervezésébe, ugyanis a támogatókról már januárban levették az első béklyót, ugyanis a Sightstone már nem “kötelező” tárgy, hanem aktív effekt lett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva