Counter Strike

Ezt benézted, Señor Vac! Ilyen váratlan nindzsa defuse-re még flusha sem számított


A HellRaisers ugyan kikapott a fnatic ellen, de a meccs legemlékezetesebb pillanatát így is a HR-nek köszönhetjük.

A nindzsa defuse lassan már állandó szereplője lesz a CS:GO versenyeknek. Pedig itt ugye nem egy szokványos megoldásról beszélünk, nincs rá recept, hogyan kell jól vagy rosszul csinálni.

Az mondjuk alap, hogy egy füstöt érdemes a bombára dobni, anélkül viszonylag nehéz túlélni.

Az ilyen megoldásokat a kényszer és egy hirtelen döntés szüli, amikor a CT már nem lát más kiutat a kör megnyerésére. Például 11:14-nél, 1v2-ben egy árva AWP-vel:

Ha megnéztétek a videót nézzétek meg újra, ugyanis flusha olyan ordas nagy hibákat vét benne, amiket nem tudunk szó nélkül hagyni.

  • Elsőként az a smoke, ami a bombán landol. Általában a CT-k szoktak füstöt dobni a bombára, most viszont éppen fordítva történt, flusha ezzel szinte tálcán kínálta a nindzsa defuse lehetőségét. Érteni értjük a szándékot, de elég kockázatos ekkora segítséget adni az ellenfélnek.

  • A terv az volt a svéd sztárnál, hogy ha közel jön w0xic és elkezdi szedni, majd szépen lekéseli. Szó szerint ráült a bombára, hogy biztosan elérje majd a hatástalanító játékost.

  • Mikor elindul a hatástalanítás hallatszik is, ahogy flusha szurkálja a levegőt, de semmi sebzés. Egész egyszerűen rossz pozit vett fel, volt olyan szög, ahonnan tudja szedni a bombát w0xic, mégse éri el flusha. Ez pedig így hatalmas öngól a füst miatt.

  • Aztán fegyverre vált, de ekkorra már kicsúszott a kezéből a kör, és az AK is a legrosszabbkor fogyott ki. W0xic 6 HP-val túléli és hozza a kört, sőt le is lövi flushát. De ha figyelünk, ez bőven nem volt 30 golyó, vagyis csak magát okolhatja flusha, hogy kb 10 golyóval ment csatába egy ilyen helyzetben.

Lényegében tehát elmondhatjuk, hogy w0xic és flusha közösen hozták össze ezt a nindzsa defuse-t. A kommentátorok legnagyobb boldogságára, Pansy nem is bírta visszafogni magát, alaposan körberöhögte Señor Vac bénázását. A végén persze a fnatic örülhetett, hiszen a kvaliból ők jutottak tovább:

Hajszálon múlt az IEM Katowice a HellRaisers-nek – Nem jutottak le – gamer.hu

A 2018-as IEM Katowice kvalin ütköztek meg, három mecccset játszottak a hétvégén. Idén március elején rendezik meg hetedik alkalommal az Intel Extreme Masters – World Championship tornát. Négy csapat jut le a kvalifikációról, DeadFoxék éppen hogy lemaradtak róla. Nagyszerűen meneteltek a lejutást érő helyek felé, végig felső ágon maradtak, ám leestek az alsó ágra, ahonnan a North ütötte ki őket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva