Gaming

Maiev egy fokkal vállalhatóbb, Malthael felemelkedőben – számokban a legutóbbi patch

ujsagiro - 6 éve Címkék: HGC, HOTS, patch,

Valamilyen szinten átrendeződtek az erőviszonyok, de alapvetően még mindig ugyanazok a top pickek, mint eddig.

CriticKitten minden patch után készít egy elemzést, amelyben megnézi, hogy a hősváltoztatások milyen irányba tolták el a karakter népszerűségét és győzelmi rátáját. Terítéken a február 6-i frissítés, kiegészítve a 9-i hotfixxel.

1. Maiev

forrás: cdn.blizzardwatch.com

Róla már beszámoltunk részletesebben, elképesztően túllőttek a célon a Blizzardnal, 64%-al állt win rate tekintetében a hotfixig Maiev. Az eredeti cikkben megtaláljátok a táblázatokat, melyből kiderül:

február 9-e óta majdnem 12%-ot zuhant a legújabb assassin győzelmi rátája

Így most már “csak” 53%-on áll ezt a periódust nézve (összességében még magasabb, mert benne van a megjelenése óta lévő adat is), de még mindig magasan az első helyen áll tiltás tekintetében is Hero League-ben – meglátjuk, hogy megelégszenek-e ezekkel a számokkal a Blizzardnál, vagy további nerfek várhatóak.

2. Genji, Greymane, Hanzo, avagy a HGC népszerű triója

forrás: gunnar.com

A fentebb említett hármas az első hetekben szinte minden meccsen jelen volt a HOTS Global Championship bajnokságon belül, így várható volt, hogy a diverzitás növelése érdekében lecsap rájuk a Blizzard. Genjivel óvatosan bántak a nerfek tekintetében, mivel a HGC EU-ban például mindösszesen 36%-os win rate-tel rendelkezik – így valószínűleg továbbra is fel fog bukkanni.
A Hanzónál hozott hibás döntést (a „Sharpened Arrowheads” talent 7-es szintre tételét) úgy néz ki végül sikerült kijavítani – kissé ugyan alacsonyan van az íjász győzelmi mutatója, de ebben a dupla tankos metában továbbra is hasznos pick lehet az armor csökkentés miatt.
Greymane-en is csak kisebb változtatásokat eszközöltek, alapvetően a koktél buildet akarták kicsit gyengíteni és szerteágazóbb lehetőségeket biztosítani – meglátjuk mennyire sikerült. Az biztos, hogy a Team Singularity magyarja, Karci már próbálgatta a keddi kupán a worgen talenteket.

3. Malthael

forrás: assets.tentonhammer.com

Talán kissé meglepő módon kapott egy mini reworkot Malthael, melynek az egyik legfontosabb változtatása az volt, hogy a basic attackok elkezdtek térben sebezni. Csak hogy érzékeltessem mennyire erős képesség ez: Kerrigannak ehhez 4-esen talentelnie kell (és talentel is, 74%-on áll HL-ben a “Fury of the Swarm”). Ahogy Kerrigannál a passzív shield miatt, úgy Malthaelnél is a passzívja, a “Reapers Mark” miatt kulcsfontosságú a térsebzés: egyszerre több emberre tudja elhelyezni a jeleket és campeket is gyorsabban szed le.
Ha az első táblázatot nézzük, azt gondolhatjuk, hogy nem lett ettől erősebb, de a második, ami február 9-e óta méri az adatokat megmutatja, hogy már 54%-os win rate-tel áll. A magyarázat egyszerű: kellett egy pár nap, amíg a játékosok rájöttek, hogy a “Last Rites” heroic sokkal jobb a “Tormented Souls”-nál – előbbit alaposan megerősítették, míg utóbbi gyengült.

Holnap este hatkor folytatódik a HGC sorozat Európában és Amerikában is, melyben immáron a friss patchen játszanak a profik – Maiev azonban egyelőre még mindig a tiltott.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva