Gaming

Stratégia egy új szintre emelve: így fog kinézni a pick & ban rendszer


A Rainbow Six Siege amúgy is az egyik legtaktikusabb játék, a következő szezon azonban még tovább mélyíti a lehetőségeket.

Ahogy már arról korábban beszámoltunk, a második szezonnal megérkezik a tiltás lehetősége – legalábbis a profi és a custom meccsekben.

Az Ubisoft elhúzta a mézesmadzagot: új pálya, 2 új operator és pick&ban rendszer érkezik

Nézzük is meg a felépítését! 

A lényeg természetesen az, hogy mélyítse a Ubisoft a stratégiát: ha nem szeretünk egy adott operátor ellen játszani, esetleg tudjuk, hogy az ellenfél nagyon jó valakivel, vagy csak szimplán túl erős valamelyik, akkor röpülhet a tiltó listára.

Előkészületek

Először is a custom game-et kell létrehozni, majd az opciókban aktiválni a ban funkciót, valamint meghatározni, hogy mennyi időt hagyunk rá.

Ha szeretnénk másolni a profikat, akkor egy 6. pick lehetőségét is be tudjuk állítani, az objective rotation-nél pedig a “rounds won”-t kell beállítani.

Tiltási fázis

Fontos, hogy noha a pickek változnak, a bannolás az egész pályára vonatkozik.

A sorrend a következő:

  1. Védő csapat tilt egy támadó operátort
  2. Támadó csapat tilt egy másik támadó operátort
  3. Támadó csapat tilt egy védő operátort
  4. Védő csapat kitilt még egy védő operátort

Kiválasztási fázis

Ezután jöhetnek az operátor pickek (persze csak a spawn és site location után).

Itt sok minden nem változott, de a csapatok úgy választhatnak operátort, hogy tudják merre fognak védekezni és honnan fognak támadásnak indulni.

A vége

Ezután mindegyik operátort megjeleníti a másik csapatnak a játék, majd kap mindkét csapat 1-1 lehetőséget arra, hogy az egyik operátorukat kicseréljék egy másikra. 

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege”
forrás: steam

Rengeteg stratégia lehetőséget nyit ez meg, például választhatunk egy operátort azzal a céllal, hogy leváltsuk a legvégén, így megzavarva az ellenfelet.

Kör rotáció

A profiknál öt támadó kör lesz zsinórban, melyet öt védekező követ – ezt egyrészt a néző is könnyebben tudja majd követni, másrészt a játékosoknak sem kell folyamatosan alkalmazkodni, el tudnak mélyülni például a védekezésben és arra koncentrálni.

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege pro league”
forrás: youtube

Aki nyer ezekből hatot, az nyeri a meccset.

Ti örülnétek, hogy ha bevezetnék rankeden is a szisztémát? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva