Fifa

Hajszálon múlott, de nem lesz magyar játékos a FIFA-világbajnokságon


Nem jött össze a Top 16 Gabinho számára.

Hiába kvalifikálta magát a barcelonai és a manchesteri selejtező tornákra is, Molnargabo végül nem jutott el a FIFA 18 Global Series Playoffs-ig. Így is szurkolhattunk azonban magyar játékosnak az amszterdami vb-selejtezőn, a V4 Future Sports Festival FIFA-versenyét megnyerő Gabinho ugyanis ott volt a versenyen.

A tét hatalmas volt a kétszer 64 játékos számára: aki eljut a Top 16-ig a saját platformján, az kijut a FIFA eWorld Cup nagydöntőjébe, vagyis a világbajnokságra.

A verseny egy hétfordulós svájci rendszerű első szakasszal indult, ahol egyszerű volt a képlet: aki legalább négy fordulót nyer, az továbbjut, aki azonban kikap négyszer, az utazhat haza. Gabinho meccsei nagyon izgalmasan alakultak: az első párharcát megnyerte, utána azonban állt 1:2-vel, 3:2-vel majd 3:3-mal is. Az utolsó, mindent eldöntő összecsapást végül hosszabbításban tudta behúzni, így a magyar játékos továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

  • Gabinho 4:3 Falcon Royal
  • S04 Tim Talka 6:5 Gabinho
  • F2Tekkz 10:4 Gabinho
  • Gabinho 4:2 MKERS Riberaribell
  • Gabinho 5:4 PSG Fiddle
  • Remimartinn 5:2 Gabinho
  • Gabinho 6:5 Team Tropse Olle

A továbbjutás azt jelentette, hogy Gabinho egyetlen győzelemre került attól, hogy megvalósítsa álmát, vagyis kijusson a világbajnokságra. Ehhez a brazil JSSF107-et kellett volna legyőznie, az utolsó akadályt azonban sajnos nem tudta átugrani a magyar játékos: az első meccsen négygólos hátrányba került, a visszavágón pedig már csak a szépítésre maradt az ereje. A brazil jutott tovább 6:4-es összesítéssel.

Ezzel eldőlt, hogy nem lesz magyar játékos az idei FIFA-világbajnokságon. Így is büszkék lehetünk azonban Gabinhóra, hiszen hajszálon múlott csak a siker!

A Top 16 névsora tehát most már megvan mindkét platformon – sajnos magyarok nélkül -, maga a verseny azonban még nem ért véget, hiszen a későbbi sorsolást befolyásoló helyezésekért és a pénzdíjért még nagy harcot fognak vívni a résztvevők a mai napon. Itt követhetitek majd az eseményeket 12 órától:

Nézd meg EASPORTSFIFA élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

(Borító: Esport1)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva