Fortnite

Az Epic már megint példát statuál – Beperelték a szivárogtató alkalmazottjukat!


Az Epic Games ügyvédjeinek az utóbbi időben egyre több feladtuk van.

A Fortnite esetén kétféle szivárgást szokhattunk meg, az egyik az adatbányászokhoz kötődik. Amikor az Epic valami újdonságot rejt el a fájlok közé, akkor azt az adatbányászok egyből ráugranak a frissítésre, ha pedig találnak valamit, azt egyből megosztják a nagyvilággal. Ez ellen tud védekezni a cég, szimplán várnak a frissítéssel addig, amíg nem akarják élesíteni azt.

Most viszont a második esettel van dolgunk, Thomas ugyanis annak idején játéktesztelőként kipróbálta az újdonságokat, amit később elárult egy ismerősének. Ez pedig “csupán” annyi volt, hogy a következő Season 4 bizony nem a földönkívüliekről, sem a dinoszauruszokról fog szólni – ahogy a közösség tippelte korábban – hanem a szuperhősök lesznek a középpontban, illetve azt is elárulta, hogy a meteor nem Tilted Towers-t fogja eltalálni, hanem Dusty Depotot, szóval elég sok újdonságot elmondott a tesztelő.  Ezt a Season 3 vége felé az ismerőse át is adta a nagyvilágnak a redditen keresztül.

Az egésszel az volt a bökkenő, hogy Thomas egy titoktartási nyilatkozatot írt alá korábban, így nem szabadott volna elárulnia senkinek, hogy mit is tesztelt. Nem csoda, hogy az ismerőse bejegyzését törölték a reddit felhasználói fiókával egyetemben. Persze nem ez minden, az Epic beperelte Thomast, mivel az alkalmazott “helyrehozhatatlan károkat okozott a cég számára”. Ezt egyébként az Epic-nek is bizonyítania kell, ugyanis ettől eltekintve rendkívül sikeres lett a 4. szezon.

Thomas azzal védekezett, hogy ő sosem akarta elárulni a nagyközönségnek az Epic terveit, ez csupán egy sima hétköznapi baráti beszélgetés során hangzott el.  Ez persze nem igazán érdekli az Epic-et, a dolog megtörtént. Nyilvánvaló, hogy a cég példát akar statuálni az ügyből, ahogy azt a csalók esetén is tette, ráadásul milyen hatásosan! Nem is igazán találkozunk csalókkal a játék során. Lassan vége a 4. szezonnak, de semmilyen biztos információt nem tudunk a következő szezonról, vajon véletlen lenne? Aligha! Úgy tűnik, hogy az Epic Games nem igazán kedveli a szivárogtatásokat az utóbbi időben.

Forrás: Forbes

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva