Gaming

Új fegyver a csalók ellen: a lebukás utáni második esetnél büntetnek, 5.000 dollárra


Kőkeményen szembeszállt a cheaterekkel a Fortnite kiadója, ráadásul szuper új megoldást dolgoztak ki. Elsőre figyelmeztetés, aztán odacsapnak keményen

Nem újdonság, hogy a Fortnite mögött álló Epic Games elsődleges feladatának érzi a csalók elleni küzdelmet, megpróbálva tisztán tartani ezzel a Battle Royale módnak köszönhetően kegyetlenül népszerűvé váló játékot. Olykor azonban ők is túlságosan vehemensnek bizonyulnak: az előző héten kiderült, hogy bepereltek egy 14 éves játékost, akiről nem tudták, hogy még kiskorú.

14 éves Fortnite cheatert perelt be az Epic Games

A lényeg ettől még változatlan: az Epic Games több ügyet is bíróságra vitt, szeretnék ugyanis elrettenteni a csalókat, még azelőtt kiirtva őket a közösségből, hogy túlságosan megnövekedne a számuk. Ott van például Charles “Joreallean” Vraspir esete, akit kilencszer (!) bannoltak már, de mindig visszatért – ráadásul nem elég, hogy csalt, de terjesztette is a cheateket. Ő az egyik játékos, akit beperelt az Epic Games.

Az ügy végül lezárult:

A felek megállapodtak peren kívül: egyelőre nem lesz büntetés, de ha Joreallean még egyszer lebukik, akkor 5.000 dollárt kell fizetnie a kiadónak.

A döntés precedens értékű, ráadásul az Epic Games célja is nagyon jól látszik: nem a pénzről van szó, egyszerűen csak így szeretnék elrettenteni a csalókat a játéktól. Meglátjuk, mennyire válik majd be ez a fajta megfélemlítés – ez nagyban függ attól is persze, hogy mennyire terjed el az eset híre.

Szóba került egyébként a 14 éves cheater ügye is, melynek kapcsán az Epic elmondta: tényleg nem voltak tisztában az illető életkorával, így a jövőben kizárólag a monogramját fogják használni, miután a kiskorú nevének felfedésével szabályt sértettek. Ez az eset azonban még nem zárult be, így könnyen elképzelhető, hogy lesz még folytatás.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva